Principală  —  IMPORTANTE   —   Accidentul de duminică: Șoferul de…

Accidentul de duminică: Șoferul de 27 de ani a comis șase contravenții în patru ani

Șeful Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), Sergiu Paiu, susține un briefing de presă privind accidentul din noaptea de 17 mai, care a avut loc în centrul capitalei și în urma căruia au murit doi oameni, iar patru alți suferit traumatisme.

Potrivit lui Paiu, informația despre faptul că alcooltestul a arătat 0,03 mg/l nu este veridică.

„De la șoferul automobilului de model Audi au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii stării de ebrietate și a naturii ei. Rezultatul urmează a fi prezentat în perioada următoare”, a precizat el.

În perioada 2016-2020, șoferul de 27 de ani a comis șase contravenții, pentru care a fost sancționat.

„Referitor la gradele de rudenie ale acestuia, vă comunicăm că acestea nu au nicio influență asupra examinării circumstanțelor infracțiunii”, a adăugat șeful INSP.

Șoferul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 6 la 10 ani. El a fost reținut duminică pentru 72 de ore. În prezent, sunt efectuate acțiuni de urmărire penală.

Duminică, 17 mai, două persoane, șoferul și pasagerul care se aflau în mașina de taxi, au decedat, după ce, potrivit poliției, mașina lor a fost izbită violent de un Audi, la volanul căreia se afla un tânăr de 27 de ani. În urma impactului violent, alte patru persoane au fost transportate la spital.