Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A doua zi după Paști,…

A doua zi după Paști, o femeie din Orhei a născut acasă, deoarece nu mai reușea să ajungă la spital. Nașterea a fost asistată de echipa de la Punctul de Asistență Medicală Urgentă din comuna Morozeni

imagine simbol

A doua zi după Paști, pe 3 mai, o femeie din Orhei a născut o fetiță acasă, deoarece nu mai reușea să ajungă la spital. Nașterea a fost asistată de echipa de la Punctul de Asistență Medicală Urgentă din comuna Morozeni.

„Femeia nu era la prima naștere. Mai are doi copii. Când a venit echipa PAMU Morozeni femeia era în travaliu”, ne-a spus purtătoarea de cuvânt a Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Vladislava Ceban.

Potrivit medicilor, nașterea a decurs fără complicații: „Pe lume a venit o fetiță sănătoasă de 2 400 grame”.

După acordarea asistenței medicale urgente, mama împreună cu nou-născuta au fost transportate în stare satisfăcătoare la Spitalul Raional Orhei.

În perioada sărbătorilor de Paști, au chemat ambulanța peste o mie de persoane cu urgențe cardiovasculare, 888 cu urgențe neurologice și peste 700 cu urgențe traumatologice.

Totodată, peste 350 de oameni s-au adresat cu viroze, iar alte 29 de solicitări au fost urgențe infecțioase.

Au fost înregistrate opt cazuri de intoxicații cu alcool, cinci intoxicații cu medicamente și una cu ciuperci.

Totodată, în primele zile ale lunii mai, 34 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost implicați în accidente rutiere. 29 de persoane au fost transportate la spital.

După acordarea primului ajutor medical, peste două mii de persoane, printre care 419 copii au fost internați în spitalele din țară.