Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A doua tranșă de vaccinuri…

A doua tranșă de vaccinuri anti-COVID a sosit marți în România

O parte din a doua tranșă de vaccinuri anti-COVID produse de Pfizer și BioNTech a ajuns în marți dimineață în România. Este vorba despre dozele care vor merge spre Institutul Cantacuzino din București și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași, informează Digi24.

Inițial, acest al doilea transport de vaccinuri trebuia să sosească luni, însă a fost amânat din cauza unor probleme întâmpinate decompania Pfizer. În opt țări s-a întârziat livrarea din cauza acestor probleme tehnice ale producătorului. În România au ajuns marți 144.000 de doze de vaccin.

Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile vor fi trasportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale cu gheață carbonică și folie etanșă.

În jurul orei 7:50, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni a ajuns dozele de vaccin care, ulterior, vor fi transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași.

În jurul orei 11:00, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timișoara și Cluj- Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timișoara și Cluj.

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în România duminică dimineață, după ce un prim transport cu vaccinuri a sosit sâmbătă în România, pe cale terestră. Primii imunizați sunt medicii și asistenții medicali din prima linie, iar o tânără asistentă de 26 de ani de la Institutul Matei Balș, care l-a avut în grijă pe primul pacient infectat cu SARS COV2, a fost primul român vaccinat. Autoritățile își propun să încheie, până la începutul lunii februarie, prima etapă, adică să vaccineze peste jumătate de milion de cadre medicale. Iar în jumătate de an ținta este să atingă un grad de imunizare de peste 60 la sută din populație.