Principală  —  Ştiri  —  Social   —   8 septembrie, la Chișinău. Un…

8 septembrie, la Chișinău. Un Euro Marathon pentru un viitor european al R. Moldova. Cadou garantat pentru fiecare participant

Chișinăul va găzdui pe 8 septembrie curent un eveniment sportiv de amploare, un maraton destinat promovării viitorului european al Republica Moldova, conform unui comunicat al Delegației Uniunii Europene în Moldova.

Potrivit Eu4Moldova, acest eveniment va aduna toți doritorii, de la sportivi profesioniști la amatori, până la persoane cu dizabilități și copii, care vor avea parte de o cursă specială. Participarea este gratuită, iar fiecare alergător care va trece linia de finiș va fi recompensat cu o medalie. „Pe 8 septembrie 2024, ne adunăm în Piața Marii Adunări Naționale, la un eveniment unic în Moldova, să alergăm pentru o Moldovă prosperă și europeană”, se precizează în comunicat. 

Înregistrarea pentru Euro Marathon 2024 se poate face online pe site-ul www.sporter.md. Acest eveniment este organizat de Sporter.md și se desfășoară cu sprijinul Președinției Republicii Moldova, Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Educației și Cercetării, Europe Café, USAID, UNICEF, UNFPA și Fundației Soros.

Sporter este o organizație non-guvernamentală, non-profit, care desfășoară evenimente sportive publice în Moldova, în diverse discipline: alergare, ciclism, înot, triatlon, curse cu obstacole, curse pe teren accidentat fondată de Dmitri Voloșin. 

Euro Marathon-ul este organizat în ajunul referendumului pentru integrarea în Uniunea Europeană care urmează să aibă loc pe 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. 

Alina Vlas, stagiară ZdG