Principală  —  Ştiri  —  Social   —   35 de persoane, sancționate la…

35 de persoane, sancționate la frontieră pentru nerespectarea măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19

Foto: Poliția de Frontieră

În ultimele 24 de ore, potrivit unei note emise de către responsabilii Poliției de Frontieră, 35 de persoane au fost documentate la frontiera R. Moldova, pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

  • 17 persoane au încălcat regimul zonei frontierei de stat și cel al punctelor de trecere a frontierei;
  • șase documente falsificate au fost depistate la trecerea frontierei de stat;
  • un cetățean străin a încălcat regulile de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;- două persoane au fost identificate cu consemn național;
  • 35 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM);

Potrivit poliției de frontieră, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 17 152 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 9 902 traversări persoane, dintre care 5 769 treceri la frontiera moldo-română, 1 390 treceri la frontiera cu Ucraina și 2 743 treceri aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:

  • PTF Leușeni – 2 794 traversări persoane;
  • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 2 743 traversări persoane;
  • PTF Sculeni – 1 363 traversări persoane;
  • PTF Giurgiulești-Galați – 773 traversări persoane;
  • PTF Costești – 421 traversări persoane;

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 17 152 persoane și completate 1 171 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 142 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.