Principală  —  Ştiri  —  Social   —   28 de persoane care au…

28 de persoane care au manifestat un comportament agresiv în timpul protestului organizat de Partidul Șor, scoase din mulțime și documentate de poliție

28 de persoane care au fost agresive în timpul manifestației organizate în Chișinău de partidul Șor, destabilizând situația, au fost scoase din mulțime și conduse la Inspectoratul de poliție pentru documentare.

Printre cei documentați se numără consilierul municipal Valerii Klimenco, care ar fi suferit un atac de cord, primarul orașului Orhei Pavel Verejanu, dar și președintele raionului Orhei Dinu Țurcanu.

Responsabilii din cadrul poliției nu au comentat deocamdată despre starea de sănătate a lui Valerii Klimenco.

Alte 51 de persoane au fost documentate pentru intenția de destabilizare în cadrul întrunirii.

Oamenii aduși organizat la Chișinău de Partidul Șor nu au ajuns în Piața Marii Adunări Naționale, unde aveau planificată manifestația de protest, întrucât nu au acceptat să se deplaseze pe traseul stabilit de poliție și au încercat să se deplazeze pe bd. Ștefan cel Mare, unde au fost opriți la intersecția str. Tighina.

Pentru că nu au putut ajunge în PMAN, organizatorii manifestației au improvizat o scenă la intersecția bd. Ștefan cel Mare cu str. Tighina, de pe care cu ținut discursuri critice la adresa guvernării și a președintei Maia Sandu.

După intervenții prin skype a lui Ilan Șor, liderul Partidului Șor, și Gheorge Cavcaliuc, președintele PACE, manifestația s-a încheiat.