Principală  —  IMPORTANTE   —   18 candidați au depus dosarele…

18 candidați au depus dosarele pentru funcția de director al ANRE

Parlamentul anunță că 18 candidați au depus dosarele la concursul pentru funcția de director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Comisia economie, buget și finanțe urmează să examineze dosarele respective și ulterior vor fi stabilite persoanele admise la concurs.

CV-urile celor 18 candidați:

Arnaut Nicolae
Birsa Dan
Burcaru Lilian
Butenko Anna
Comerzan Dumitru
Cotelea Ion
Enachi Diana
Lopusneac Andrei 
Palade Iurie 
Plamadeala Vasile 
Popa Dmitri 
Șargu Oleg
Surugiu Ruslan
Taran Alexei 
Tincu Cristian
Vozian Tatiana
Zambitchi Marcel
Zamesnîi Ghenadie 

În conformitate cu noul regulament, candidaţii admişi se vor prezenta pentru audiere în cadrul unei şedinţe deschise, în ordinea depunerii documentelor de participare la concurs.

Vor fi selectați candidaţii care au acumulat punctajul cel mai înalt. În cazul în care câțiva candidați vor obține un punctaj final egal, comisia va decide, cu votul majorității, cel mai potrivit candidat.

Potrivit regulamentului, candidații la funcţia de director al Consiliului de administraţie al ANRE trebuie să deţină cetăţenia Republicii Moldova, să aibă studii superioare în domeniul tehnic, economic, financiar sau juridic şi experienţă de lucru de cel puţin 10 ani în unul dintre domeniile menţionate, dintre care cel puţin 3 ani în funcţii de conducere în instituții publice sau întreprinderi din sectoarele reglementate de ANRE.

Șefii Moldovagaz și ANRE: milionarii afiliați politic care gestionează criza gazelor naturale