Principală  —  Ştiri  —  Social   —   1,6 milioane de mănuși medicale…

1,6 milioane de mănuși medicale și 300 de mii de măști de protecție, în sumă de peste 537 de mii de euro, livrate R. Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Germaniei și Uniunii Europene

sursa foto: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

1,6 milioane de mănuși medicale de unică folosință și 300 de mii de măști de protecție de tip FFP2, în sumă totală de 537 500 de euro au fost livrate R. Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Republicii Federale Germania și Uniunii Europene, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Ajutorul face parte din colaborarea Germaniei și OMS și inițiativa finanțată de Uniunea Europeană „Solidari pentru Sănătate”, direcționată spre combaterea pandemiei în țările Parteneriatului Estic.

Echipamentele personale de protecție sunt pentru toate instituțiile medicale din țară, inclusiv pentru cele din regiunea transnistreană, susțin autoritățile din sănătate.

„Pandemia COVID-19 este în continuare un test de rezistență pentru sistemul de sănătate din R. Moldova. Aceasta continuă să ne afecteze viața și să răpească oameni dragi de lângă noi”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Igor Curov.

„Echipa Europa, care consta din suportul Uniunii Europene și a Statelor Membre UE oferă asistență tangibilă pentru sistemul medical din R. Moldova și pentru protecția cetățenilor țării”, a menționat ambasadorul Uniunii Europene în R.Moldova, Peter Michalko.

Potrivit MSMPS, la începutul lunii martie curent, la Chișinău au ajuns 300 de concentratoare de oxigen, 600 de pulsoximetre și cinci ventilatoare de respirație artificială, donate de Uniunea Europeană și OMS.

Prin intermediul inițiativei Uniunii Europene „Solidari pentru Sănătate”, a Guvernului Germaniei și OMS, R.Moldova a recepționat circa 2,1  milioane de măști și respiratoare, 1,93 milioane de mănuși, 16 200 de ochelari de protecție, 36 de mii de halate de protecție, 956 de concentratoare de oxigen, 39 de ventilatoare pentru respirație asistată și 1 410 pulsoximetre.