Principală  —  IMPORTANTE   —   14 șoferi - prinși de…

14 șoferi – prinși de polițiști, în ultimele 24 de ore, conducând mașinile în stare de ebrietate pe șoselele naționale

În ultimele 24 de ore, agenții de poliție anunță că au depistat 14 șoferi care conduceau automobilele fiind în stare de ebrietate.

Totodată, Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP anunță că tot pe parcursul celor 24 de ore au sanționat aproximativ 600 de conducători auto care au fost trași pe dreapta pentu depășirea limitei legale de viteză.

Potrivit INSP, pe fondul excesului de viteză și consumului de alcool, pe șoselele naționale au fost înregistrate zeci de accidente în perioada sărbătorilor de iarnă pe stil vechi.

„În ultimele 24 de ore, pe traseele din țară, circa 600 de conducători auto au depășit limitat de viteză, iar alții 14 se aflau în stare de ebrietate avansată la volan. Din păcate, unii conducători auto încă nu conștientizează că viteza și alcoolul la volan duc la cele mai grave consecințe pe drumuri, distruge familii, provoacă decese, copii rămași fără părinți”, menționează Poliția, într-o notă informativă emisă sâmbătă.

În context, responsabilii din cadrul Inspectoratul Național de Securitate Publică menționează că au mărit numărul de ofițeri care vor monitoriza traficul rutier în acest sfârșit de weekend pe toate traseele din țară.

„Toți cei care vor fi depistați încălcând regulile de circulație, vor fi sancționați conform legii. Nu uitați, important este viața fiecărui cetățean, iar tu în calitate de șofer, să nu te simți vinovat că ai lipsit un om de acest drept”, se mai arată în comunicatul Poliției.