Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajul fostului premier Maia Sandu…

Mesajul fostului premier Maia Sandu către procurorul general Alexandr Stoianoglo, după numirea noului șef al Procuraturii Ciocana

Fostul premier, Maia Sandu, susține că noul șef al Procuraturii Chișinău, oficiul Ciocana, Igor Popa este „unul din cei mai odioși procurori din țară” și îl îndeamnă pe procurorul general, Alexandr Stoianoglo, să-și revizuiască decizia de numire în funcție a acestuia.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu susține că „Igor Popa a instrumentat dosare la comandă politică atât în perioada regimului fostului președinte al R. Moldova, Vladimir Voronin, cât și pe timpul guvernării Partidului Democrat în frunte cu liderul PDM de atunci, Vladimir Plahotniuc”.

„Igor Popa este unul din cei mai odioși procurori din țară. Acesta a instrumentat dosare la comandă politică atât în perioada regimului Voronin, cât și pe timpul lui Plahotniuc. Astfel de oameni trebuie să facă închisoare pentru încălcarea flagrantă a drepturilor omului și pentru multiplele vieți omenești distruse, nu să fie în conducerea organelor procuraturii.
Domnule Procuror General, trebuie să vă revedeți imediat decizia dacă vreți să le demonstrați cetățenilor că ați ajuns în această funcție pentru a face ordine în procuratură și nu pentru a-l sluji pe Dodon”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Fostul adjunct al fostului procuror general, Eduard Harunjen, procurorul Igor Popa, a fost numit în funcția de șef al Procuraturii Chișinău, oficiul Ciocana acum câteva zile.

Astfel, potrivit actualului șef al Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, Popa este și noul viceprocuror al municipiului Chișinău.