Ședința în care trebuia să se decidă cui aparțin imobilele „Casa Modei” și clădirea Asito, care ar fi fost oferite „pentru păstrare și folosință” lui Platon, amânată repetat
Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au amânat marți, 20 aprilie, ședința în care trebuiau să decidă cui aparțin bunurile imobile „Casa Modei” și clădirea Asito, care ar fi fost oferite „pentru păstrare și folosință” controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.
Anunțul a fost făcut marți, 20 aprilie, de către avocatul omului de afaceri Vladimir Russu, Serghei Istrati, în cadrul unui briefing de presă.
„Ședința de judecată s-a amânat pe motiv că avocatul lui Platon, Ion Crețu, a solicitat ca procurorul să pună la dispoziția instanței de judecată materialele din cauza penală care reflectă legalitatea ordonanței procurorului general. Ședința s-a amânat din acest motiv cu obligarea procurorului de a prezenta aceste materiale, pentru data de 26 aprilie. Clientul meu are așteptări că dreptatea va triumfa și, în sfârșit, ne vom întoarce într-o albie legală în această cauză, prin decizia care urmează a fi pronunțată de către instanța de judecată”, a spus Istrati.
Următoarea ședință în care urmează să se decidă cui aparțin imobilele „Casa Modei” și clădirea Asito va avea loc pe 26 aprilie.
Pe 15 aprilie, prima ședință în care reprezentanții Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, urmau să decidă cui aparțin imobilele, care ar fi fost oferite „pentru păstrare și folosință” controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, a fost amânată.
Anterior, omul de afaceri Vladimir Russu, ajuns în atenția opiniei publice după ce i-a vândut lui Iurie Luncașu, unul dintre prietenii cei mai apropiați ai oligarhului Vladimir Plahotniuc celebra „Casa Albă” amplasată în sectorul Telecentru al Capitalei l-a acuzat în cadrul unei conferințe de presă pe Veaceslav Platon, un alt controversat om de afaceri, de „atac raider”.
Russu a declarat că prin decizii judecătorești, două bunuri imobile deținute de o firmă gestionată de el, „Casa Modei” de pe bd. Ștefan cel Mare și clădirea Asito, de pe str. Bănulescu-Bodoni au fost oferite „pentru păstrare și folosință” controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. În replică, Platon a declarat că cele două bunuri imobile ar reprezenta „activele pe care Plahotniuc prin partenerul lui Vladimir Russu, care a încercat să le legalizeze”.
Citește și:
- VIDEO/ Fondatorul Holdingului „Accent Group”, Vladimir Russu, îl acuză pe Veaceslav Platon de „atac raider”. Reacția lui Platon
- DOC/ Acuzații de atac raider între Platon și Russu, omul de afaceri care i-a vândut unui apropiat de-al lui Plahotniuc celebra „Casa Albă” din Chișinău. Ce arată datele de la Cadastru