Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Ședința CSP: Rezultatele audierilor…

VIDEO Ședința CSP: Rezultatele audierilor pentru ocuparea funcțiilor vacante de procuror în cinci procuraturi teritoriale

Sursă: Facebook/ Consiliul Superior al Procurorilor

Nouă membri ai Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) s-au întrunit miercuri, 15 mai, în ședință. Plenul CSP a audiat șapte candidați cu vechime în muncă de cinci ani, înscriși în concursurile pentru suplinirea a cinci funcții de procuror vacante în procuraturile teritoriale Chișinău, Briceni, Drochia, Ialoveni și Orhei.

Membrii CSP au audiat opt candidați la funcția de procuror: Serghei Mitrofan, Vasile Șeremet, Teodor Codreanu, Nestor-Artur Tașlîc, Olesea Dobrovolschi, Serghei Ilușca, Valerii Țurcan.

UPDATE 15:41 Președintele CSP, Dumitru Obadă anunță punctajul acumulat de potențialii procurori:

  • Serghei Mitrofan – 52,33;
  • Vasile Șeremet – 43,88;
  • Teodor Codreanu – 52,22;
  • Nestor-Artur Tașlîc – 54,77;
  • Olesea Dobrovolschi – 49,55;
  • Serghei Ilușca – 48,66;
  • Valerii Țurcan – 48,44;

UPDATE 15:19 Plenul CSP s-a retras pentru o pauză.

UPDATE 15:17 Valerii Țurcanu optează pentru funcția de procuror în una dintre procuraturile teritoriale cu posturi vacante.

UPDATE 14:43 Ofițerul principal în cadrul Inspectoratului General Migrație, Nestor-Artur Tașlîc, anunță membrii CSP că optează pentru funcția de procuror în municipiul Chișinău sau Ialoveni.

UPDATE 14:30 Vasile Șeremen, ofițer superior de urmărirea penală în cadrul CNA, s-a prezentat în fața plenului CSP.

Anterior, conducerea Centrului Anticorupție a anunțat că va demite cel puțin un ofițer de-al său, pe Vasile Șeremet, reținut în stare de ebrietate la volan de către Poliția Rutieră. Rugat de CSP să explice situația, Șeremen a calificat-o drept „o eroare”.

UPDATE 14:10 Serghei Mitrofan vrea să fie numit în funcția de procuror la Chișinău, Ialoveni sau Orhei.

Din 2008 până în 2013 a activat în calitate de ofițer de urmărire penală la Secția de urmărire penală Buiucani, municipiul Chișinău. Acesta deține în prezent funcția de ofițer de urmărire penală în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

UPDATE 13:50 Întrebat de unul dintre membrii CSP despre donațiile anulate declarate în ultimii trei ani, în sume de 10-20 de mii de euro, Serghei Ilușca a menționat că Leonid Ilușca, cel care a făcut donațiile, este tatăl său. Conform ofițerului CNA, tatăl său muncește peste hotare, iar donațiile sunt „ajutor financiar”.

UPDATE 13:33 Procuraturile teritoriale Chișinău, Ialoveni sau Orhei – opțiunile pentru care optează Serghei Ilușca, ofițer superior de urmărire penală în cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA).

UPDATE 13:10 În fața plenului și-a făcut prezența Olesea Dobrovolschi. Aceasta ocupă funcția de consultant al procurorului Procuraturii Edineț, funcție pe care o deține de 12 ani. Olesea Dobrovolschi optează pentru funcția de procuror la Briceni, Drochia, Ialoveni sau Orhei.

UPDATE 12:45 Membrii CSP îl audiază pe Teodor Codreanu. Conform raportorului, acesta îți dorește funcția de procuror la Chișinău sau Ialoveni. Acesta ocupă funcția de ofițer de urmărire penală detașat în Procuratura Anticorupție (PA).