Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Ședința CSP: Ion Munteanu,…

VIDEO Ședința CSP: Ion Munteanu, Octavian Iachimovschi și Alexandru Cernei trec în următoarea etapă a concursului pentru funcția de procuror general

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au examinat vineri, 24 mai, în ședința plenului, dosarele celor patru candidați înscriși în concursul repetat pentru funcția de procuror general. La concurs au depus dosarele trei procurori și un fost lector universitar: Ion Munteanu, Octavian Iachimovschi, Alexandru Cernei, Grigore Vornicescu. Doar trei dintre candidați au trecut în următoarea etapă – interviul.

Aliona Nesterov a înaintat declarația de abținere de la examinarea subiectului, însă, după deliberare, membrii CSP au respins-o. Raportoarea subiectului privind concursul pentru funcția de procuror general este Mariana Cherpec.

UPDATE 9:44 Ion Munteanu, Octavian Iachimovschi și Alexandru Cernei au trecut în următoarea etapă a concursului pentru funcția de procuror general. Interviul va avea loc la data de 30 mai și va începe la ora 9:00.

Plenul CSP a stabilit că Grigore Vornicescu nu întrunește condițiile concursului. Acesta nu a ocupat funcția de procuror, judecător minim 5 ani și nu a prezentat tot setul de acte (cazierul judiciar detaliat, certificatul medical, referința de la locul de muncă).

UPDATE 9:30 Admisibilitatea dosarelor se va examina în ședință închisă. Astăzi, după examinarea dosarelor, membrii CSP vor stabili și data interviului – următoarea etapă a concursului.