Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Schemă de trafic de…

VIDEO Schemă de trafic de droguri în Bălți: Cinci persoane, inclusiv liderul grupului infracțional care ar fi un apropiat al consilierului socialist Maxim Moroșan, reținute de oamenii legii

Sursa: PCCOCS

Oamenii legii anunță reținerea a cinci bărbați din Bălți, după o captură de trei tipuri droguri de circa 100 000 de lei, care ar fi marijuană, cocaină și hașiș. Liderul grupului infracțional ar fi membru al organizației „Я Бельчанин” (sunt bălțean, traducere din limba rusă, n.r.), condusă de consilierul socialist Maxim Moroșan, conform surselor TV8.

Conform unui comunicat de presă, bărbații reținuți au vârste cuprinse între 38 și 45 de ani și au fost monitorizați începând din decembrie 2023. Perchezițiile desfășurate cu sprijinul angajaților „Fulger” au avut loc la domiciliile acestora, de unde, pe lângă substanțele similare drogurilor (ce urmează să fie supuse expertizării), ar fi fost ridicate și dispozitive de consumare a drogurilor, cântar electronic pentru porționarea lor, un pistol și o armă pneumatică deținute ilegal, precum și bani care ar proveni din vânzarea drogurilor – 67 000 de lei și aproape 2 000 de euro.

„Liderul grupului infracțional a fost oprit pe drum, în timp ce conducea mașina drogat, după care a fost reținut, iar mașina i-a fost transportată la parcarea specială. Potrivit materialelor urmăririi penale, acesta ar fi membrul unei organizații obștești, conduse la rândul ei de către președintele unei organizații teritoriale de partid și consilier al unei administrații publice locale”, se arată în comunicatul de presă.

După reținerea acestora pentru 72 de ore, urmează ca Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) să cerceteze probele și să determine necesitatea solicitării arestului preventiv pentru 30 de zile în privința acestora, în vederea continuării investigațiilor. Cercetările continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. 

Consilierul municipal din Bălți din partea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Maxim Moroșan, a fost reținut de către oamenii legii acum aproape o lună, după ce a fost implicat în altercații. Deși judecătorul de instrucție a admis demersul procurorilor și a dispus plasarea sa în arest preventiv pentru 30 de zile, Moroșan a fost eliberat de către Curtea de Apel Bălți.

Mai exact, miercuri, 26 iunie, pe o stradă din apropierea unui local din Bălți, iar ulterior pe teritoriul localului, au avut loc mai multe altercații dintre două grupuri, fiind implicată și o persoană cu funcție publică în Consiliul municipal Bălți, conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliței (IGP). După ce unul dintre bărbați a fost agresat fizic în stradă, ulterior doi amici ai acestuia, au revenit, în seara aceleiași zile, în localul respectiv pentru a-și regla conturile, urmând o altă altercație între cei doi și alți patru bărbați care au participat și la conflictul din stradă.