Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ CSM anunță concurs pentru…

VIDEO CSM anunță concurs pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională

Sursa foto: ZdG

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) anunță concurs pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională (CC), rămasă vacantă după decesul magistratului Eduard Ababei.

În cadrul ședinței de marți, 9 martie, 11 membri ai CSM au aprobat demararea procedurii de numire în funcție a unui judecător la Înalta Curte.

„Reprezentanții CSM au stabilit termenul limită la depunerea actelor necesare pentru participare la concurs, până la 26 martie 2021 inclusiv. Solicitanții vor prezenta următoarele acte: cerere de participare la concurs, copia actului de identitate, CV Europass, copia diplomei de licențiat în drept sau echivalentul acestia, copia carnetului de muncă, certificatul medical, cazierul judiciar, declarația de avere și interese personale conform anexei numărul 1 privind declarația de avere și interese personale din 17 iunie 2016, preferința de la ultimul loc de muncă, o fotografie color 4/5, scrisoare de motivare. Informația se va indica pe site-ul instituției”, a precizat președinta interimară a CSM, Luiza Gafton.

La 2 martie 2021, CSM a amânat demararea procedurii de numire în funcție a unui judecător la Curtea Constituţională (CC), din motiv că legislația nu ar prevede un mecanism standard de desemnare a unui judecător în componența Înaltei Curți, iar CSM nu are un regulament pentru anunțarea unui concurs în acest sens.

Tot atunci, membrii CSM au decis crearea unui grup de lucru care să stabilească un regulament de organizare și desfășurare a concursului pentru selectarea unui magistrat.

Funcția de judecător la CC a devenit vacantă la 28 ianuarie, după decesul magistratului Eduard Ababei.

Din componența Înaltei Curți, câte doi membri sunt desemnați de CSM, Guvern și Parlament.