Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Activitatea unei „grupări criminale”…

VIDEO Activitatea unei „grupări criminale” specializate în furtul mijloacelor bănești de la agenți economici, destructurată: șase persoane au fost reținute

Sursa: Captură foto IGP

Oamenii legii au destructurat activitatea unei „grupări criminale” specializate în furtul mijloacelor bănești din seifurile agenților economici, comise atât de pe teritoriul raionului Ialoveni, precum și în alte raioane ale țării (23 de episoade). Șase membri ai grupării au fost reținuți, informează Inspectoratul General al Poliției (IGP) printr-un comunicat.

Astfel, conform IGP, în rezultatul acțiunilor infracționale ale grupării au fost sustrase mijloace bănești în sumă totală de peste două milioane de lei.

„În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile și în unitățile de transport ale suspecților, au fost depistate și ridicate, mijloace bănești, răngi metalice, mijloace de comunicare securizată, precum și alte bunuri sustrase.

Totodată, datorită acțiunilor coordonate și planificate ale grupului de urmărire penală, în comun cu angajații IGPF, s-a reușit reținerea unui suspect care reușise să se ascundă în momentul efectuării percheziției și care intenționa să părăsească teritoriul R. Moldova prin unul din punctele de trecere ale frontierei de stat”, se spune în comunicatul IGP.

Potrivit organelor de drept, unii din membrii „grupului infracțional” sunt inculpați într-o cauză penală pentru comiterea infracțiunilor similare, cauză care la moment se examinează de către instanța de judecată.

În privința tuturor membrilor grupului criminal, de către procurori, a fost solicitată aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv.