Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Unul dintre vicepretorii sectorului Botanica,…

Unul dintre vicepretorii sectorului Botanica, constatat de ANI cu avere nejustificată de peste 300 de mii de lei

Sursa: Pretura sectorului Botanica/Facebook

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță că a constatat că vicepretora sectorului Botanica Valentina Didenco și familia sa ar fi admis, în anul 2019, o diferență substanțială și deținerea averii cu caracter nejustificat în mărime totală de 304 429 de lei.

Cauza se va transmite în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate.

De asemenea, inspectorul de integritate a dispus încetarea mandatului, a raporturilor de muncă sau de serviciu în condițiile legii.

Conform unui comunicat de presă emis de ANI, Valentina Didenco nu a făcut uz de dreptul său de a lua cunoștință cu materialele dosarului și nu a prezentat punctul său de vedere și acte justificative.

Persoana supusă controlului va fi decăzută din dreptul de a exercita o funcție publică și de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pe o perioadă de 3 ani din data rămânerii definitive a actului de constatare. Aceasta va fi înscrisă în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Actul de constatare poate fi contestat, iar confiscarea averii nejustificate se dispune doar printr-o hotărâre irevocabilă a instanței de judecată.