Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un taximetrist a fost condamnat…

Un taximetrist a fost condamnat la 15 ani închisoare, pentru trafic de copii

Imagine-simbol. Foto: Serviciul Fiscal de Stat

Un taximetrist a fost condamnat la 15 ani închisoare, după ce a oferit servicii de transport unor adolescente care, sub patronajul fiului său, prestau servicii sexuale, arată un comunicat de presă emis de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Conform anchetei, în perioada septembrie-decembrie 2021, fetele îi achitau taximetristului inculpat 100 de lei pentru fiecare călătorie în Chișinău.

În aprilie 2022, procurorii au anunțat despre condamnarea la 12 ani închisoare a fiului acestuia în vârstă de 21 de ani.

Spre deosebire de tată, fiul și-a recunoscut vinovăția pentru organizarea prestării serviciilor sexuale de către cinci adolescente cu vârste între 16 și 17 ani originare din sau domiciliate în Chișinău, Căușeni, Ștefan-Vodă și Ungheni. (…)Din serviciile sexuale prestate clienților acestora le revenea 50% din venit”, notează procurorii.

Potrivit sentinței pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, majoritatea adolescentelor făceau parte din familii incomplete, cu nevoi financiare, fără supraveghere părintească. Una dintre adolescente locuia anterior într-un Centru de plasament, iar alta a fost exmatriculată din școală, din cauza absențelor nemotivate.