Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un procuror din Călărași, arestat…

Un procuror din Călărași, arestat în flagrant pentru corupere pasivă

Procuratura Anticorupţie (PA) anunţă vineri, 9 decembrie, despre reţinerea unui procuror din Procuratura raionului Călărași, bănuit de corupere pasivă. Acesta a fost arestat pentru 72 de ore după ce a primit bani sub controlul organului de urmărire penală al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), fiind plasat în izolatorul CNA.

„Urmărirea penală pe acest caz a fost începută de către procurorul general, pe faptul acțiunilor procurorului în Procuratura raionului Călărași, manifestate în pretinderea mijloacelor bănești în schimbul susținerii cererii de reabilitare a condamnatului, aflată spre examinare pe rolul instanței de judecată. Astfel, acesta, pentru a susține cererea condamnatului, prin gesturi și semne convenționale, a pretins bani ce nu i se cuvin, nespecificând o sumă anumită”, se arată într-un comunicat.

Potrivit PA, la data de 8 decembrie, după emiterea încheierii de către Judecătoria Strășeni sediul Central, procurorul „urmărind scopul neîndeplinirii acțiunilor în exercitarea funcției sale”, ar fi pretins de la condamnat suma de 300 de euro, pentru a nu ataca cu recurs încheierea Judecătoriei Strășeni sediul Central, prin care s-a admis cererea condamnatului de reabilitare judecătorească și anularea antecedentelor penale.

Operaţiunea de documentare şi reţinere a procurorului a fost realizată de Procuratura Anticorupţie în comun cu Centrul Național Anticorupție.