Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un polițist din cadrul IP…

Un polițist din cadrul IP Florești, plasat în izolator. CNA: Ar fi cerut două mii de lei și ar fi promis că rezolvă un caz de violență în familie

Un polițist de sector din cadrul Inspectoratului de Poliție (IP) Florești a fost plasat în izolator, după ce ar fi cerut mită de două mii de la un bărbat care, potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), și-ar fi agresat fizic mama, iar în schimbul banilor i-ar fi promis acestuia că ar putea să îl ajute și să rezolve acest caz.

Potrivit denunțătorului, angajatul Inspectoratului de Poliție Florești i-ar fi dat de înțeles că ar putea rezolva plângerea depusă de mama sa pentru agresare fizică în schimbul unei stimulări financiare. Rolul intermediarului dintre polițist și presupusul agresor s-a angajat să-l execute un cumătru, care urma să transmită suma de 2000 de lei. După ce s-a rezolvat cazul, bărbatul s-a răzgândit să achite suma convenită și i-a denunțat pe ambii la Direcția generală teritorială Nord a CNA”, se arată în comunicatul emis de către Centrul Național Anticorupție.

În context, responsabilii din cadrul CNA menționează că împreună cu procurorii au inițiat o anchetă pentru trafic de influență, iar joi seară, 8 aprilie, polițistul și intermediarul au fost reținuți și plasați în izolator pentru 72 de ore. Autoritățile susțin că dacă vor fi găsiți vinovați de trafic de influență, aceștia riscă pușcărie sau amendă penală, iar în cazul polițistului și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice.

Potrivit reprezentanților CNA, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată. Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.