Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un diplomat rus, reținut pe…

Un diplomat rus, reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău: a încercat să iasă din R. Moldova cu 50 de mii de dolari nedeclarați

Un diplomat rus a fost fost reținut și anchetat de ofițerii Serviciului Vamal pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce a încercat să iasă din R. Moldova cu 50 de mii de dolari, bani pe care nu i-a declarat conform legii.

Solicitată de ZdG, șefa Serviciului de presă al Serviciului Vamal, Olesea Pușcașu, ne-a comunicat că acest caz a fost înregistrat pe aeroportul din Chișinău, la 31 ianuarie curent.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Serviciului Vamal, diplomatul rus a încercat să iasă din R. Moldova fără a declara banii pe care îi avea asupra sa.

„La această etapă putem să spunem doar că asemenea caz a fost înregistrat la aeroportul Chișinău, la 31 ianuarie. La această etapă examinăm cazul și urmează să venim cu mai multe detalii.

El a fost depistat cu bani nedeclarați”, ne-a comunicat purtătoarea de cuvânt a Serviciului Vamal.

Responsabilii din cadrul Serviciului Vamal nu ne-au oferit mai multe detalii, însă ne-au comunicat că vor reveni mai târziu cu informații pe marginea acestui caz.

Conform legii, bani nedeclarați, care au fost depistați asupra diplomatului rus, urmau să fie confiscați de către autorități.