Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un deținut din penitenciarul Taraclia…

Un deținut din penitenciarul Taraclia s-a plâns de condițiile din închisoare și că ar fi fost maltratat. Ministerul Justiției: „S-a solicitat angajaților din penitenciar să dea dovadă de mai mult profesionalism și diligență”

Sursa: anp.gov.md

Un deținut din Penitenciarul nr. 1 Taraclia ar fi fost maltratat de alt condamnat, pentru a-și retrage plângerile depuse împotriva psihologului închisorii. Ministerul Justiției a anunțat vineri, 11 august că s-a „documentat” în privința cazului, în urma apariției unei înregistrări video în mediu online.

Reprezentanții conducerii ministerului comunică că au întreprins vineri o vizită la Penitenciarul nr.1, unde au discutat cu deținutul și cu conducerea penitenciarului.

„S-a stabilit că acest caz de maltratare, pe care deținutul îl consideră a fi organizat de către unii factori de decizie ai penitenciarului, este investigat în cadrul unui proces penal, inițiat de Procuratura teritorială.

Cu privire la celelalte aspecte invocate, privind frecvența vizitelor lucrătorilor medicali în penitenciar, calitatea apei potabile, modalitatea de înregistrare a petițiilor, Ministerul Justiției va dispune Administrației Naționale a Penitenciarelor să întreprindă măsuri prompte, pentru soluționarea acestor probleme. Totodată, s-a solicitat angajaților din penitenciar să dea dovadă de mai mult profesionalism și diligență în activitate”, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Justiției.

În clipul video publicat de Crime Moldova, bărbatul a declarat că ar fi fost lovit de mai multe ori, sub supravegherea camerelor, dar angajații penitenciarului nu ar fi intervenit, iar cel care l-ar fi lovit nu a fost sancționat. Acesta a mai spus că a semnalat anterior, de mai multe ori, încălcări care ar avea loc în închisoare.