Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un angajat al Centrului de…

Un angajat al Centrului de Sănătate Cantemir, cercetat penal pentru că ar fi pretins bani pentru perfectarea certificatelor medicale fără prezența fizică a solicitanților

Sursa: CNA

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii au efectuat percheziții la Centrul de Sănătate Cantemir în cadrul unui dosar de trafic de influență. Astfel, conform unui comunicat de presă, sunt cercetate acțiunile unui angajat al instituției, manifestate prin pretinderea sistematică a mijloacelor financiare ilicite pentru perfectarea certificatelor medicale fără prezența fizică a solicitanților.

Potrivit probelor acumulate, secretarul Comisiei consultative a spitalului ar fi susținut că are influență asupra unor membri ai comisiei medicale, care eliberează certificate candidaților la obținerea permiselor auto, și că îi poate determina să perfecteze actele necesare fără prezența fizică a persoanelor.

„Astfel, în perioada documentării, au fost constatate mai multe episoade de pretindere și primire a mijloacelor financiare ilicite de către bănuit, sumele primite pentru un certificat medical fiind de până la 1000 de lei”, notează CNA.

Ofițerii CNA au efectuat percheziții la domiciliul și biroul bănuitului, de unde au fost ridicate mijloace bănești și alte probe relevante pentru cauză. În prezent, lucrătorul medical este cercetat în stare de libertate, iar acțiunile au avut loc sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Cahul în cadrul unei cauze penale pornite în baza art. 326 cod penal – traficul de influență.