Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   ULTIMA ORĂ/ Percheziții în cadrul…

ULTIMA ORĂ Percheziții în cadrul unei cauze penale pentru planificarea și organizarea mai multor destabilizări

Imagine simbol. Captură de ecran/Youtube

Oamenii legii au anunțat că în prezent desfășoară mai multe percheziții în cadrul unei cauze penale pornite pentru planificarea și organizarea mai multor destabilizări în țară.

„La moment, polițiștii și procurorii desfășoară mai multe percheziții în cadrul unei cauze penale pornite pentru planificarea și organizarea mai multor destabilizări în țară. 

În curând vom reveni cu detalii”, indică Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Oamenii legii au anunțat joi, 19 septembrie, reținerea a două persoane pentru „complicitate la organizarea dezordinilor în masă”, în cadrul unui protest în fața Comisiei Electorale Centrale (CEC), de către o entitate afiliată condamnatului Ilan Șor.

Conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliției, acțiunile investigate au avut loc în prima săptămână a lunii septembrie, atunci când sediul CEC ar fi fost vandalizat (atât în timpul protestului, cât și în noaptea dintre 7 și 8 septembrie), „inclusiv prin proiectarea la intrarea în sediu a recipientelor cu vopsea”. Acțiunile ilegale au fost raportate de către CEC autorităților, care au reținut doi frați din Criuleni, cu vârste de 38 și 43 de ani.

Cei doi bănuiți, de comun cu organizatorul (care în prezent este în căutare) ar fi racolat 17 tineri din Criuleni, care ar fi primit instrucțiuni pe grupul de comunicare creat pe platforma Telegram despre modalitățile de cauzare a destabilizării.