Principală  —  IMPORTANTE   —   Ucraineni transportați ilegal în R.…

Ucraineni transportați ilegal în R. Moldova, în schimbul a 7700 de dolari. Grup criminal specializat în migrație ilegală, deconspirat

Sursa foto: border.gov.md

Un cetățean al R. Moldova a fost prins în flagrant de ofițerii PCCOCS, în timp ce introducea ilegal, în R. Moldova, mai mulți ucraineni, iar pentru serviciile oferite, acesta ar fi pretins sume de bani de peste 7000 de dolari.

Potrivit Poliției de Frontieră, grupul criminal organizat din care făcea parte bărbatul reținut, este compus din mai multe persoane și a fost implicat în facilitarea trecerii ilegale a graniței pentru migranți provenind din Ucraina.

În urma investigației, la 25 iunie a fost reținut în flagrant un cetățean al Republicii Moldova, pentru transportarea ilegală, la Chișinău, din regiunea transnistreană, a trei cetățeni ucraineni, pentru taxe cuprinse între 5000 – 7000$.

Potrivit Poliției de Frontieră, grupul oferea servicii complete de transport și cazare pentru migranți, în schimbul unor sume considerabile de bani.

Ancheta este în curs de desfășurare, iar autoritățile continuă să colecteze informații pentru a identifica toți membrii implicați și a-i aduce în fața justiției.