Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Tatiana Gulea, candidată la funcția…

Tatiana Gulea, candidată la funcția de membră a Colegiului pentru selecția și evaluarea procurorilor, a promovat evaluarea integrității

Sursa: Comisia de Evaluare a Procurorilor/Facebook

Comisia de evaluare a procurorilor a anunțat luni, 15 iulie, că a finalizat evaluarea procurorei Tatiana Gulea, candidată la funcția de membră a Colegiului pentru selecția și evaluarea procurorilor din subordinea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Comisia a decis în unanimitate că Tatiana Gulea corespunde criteriilor de integritate etică și financiară prevăzute de Legea nr. 26/2022, promovând astfel evaluarea.

Decizia a fost transmisă candidatei și CSP. În cazul în care candidata nu se opune publicării, Comisia va publica decizia pe pagina sa web.

Tatiana Gulea ocupă, din aprilie 2023, funcția de șefă a Secției urmărire penală a Procuraturii Generale. Aceasta a asigurat interimatul funcției din luna mai 202.

Conform ultimei sale declarații de avere și interese personale, în 2023, a avut un salariu de circa 32 de mii de lei. Totodată, aceasta a indicat indemnizații pentru incapacitatea temporară de muncă în valoare totală de peste 16 mii de lei și două cadouri pentru ziua de naștere, a câte 500 de euro. Procurora deține un automobil Hynday Elantra, cu valoarea declarată de aproape 16 mii de euro, dobândit în 2021. La rubrica „bunuri imobile”, Gulea a declarat un apartament de 64,8 metri pătrați, dobândit în 2021, și o altă avere imobilă, de 12,6 metri pătrați, dobândită în 2018, dar nu și-a indicat numele la secțiunea „beneficiar efectiv” sau „titularul bunului”. Procurora a contractat în 2019 un împrumut de 220 de mii de lei, scadent în 2024.