Principală  —  IMPORTANTE   —   Șeful interimar suspendat al Penitenciarului…

Șeful interimar suspendat al Penitenciarului nr. 15, Cricova, plasat din arest în izolator în arest la domiciliu, cu prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au schimbat măsura aplicată în cazul șefului interimar, suspendat din funcție, al Penitenciarului nr. 15 Cricova, din arest în izolator în arest la domiciliu, cu prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile.

Potrivit PCCOCS, șeful interimar suspendat al Penitenciarului Cricova este învinuit de procurori de „participație în organizația criminală condusă de liderul cunoscut ca „Machena”, pe segmentul aprobării și permiterii comiterii infracțiunilor în penitenciar”.

Solicitat de ZdG, purtătorul de cuvânt al PCCOCS ne-a comunicat că la data de 23 iunie curent, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis parțial demersul procurorilor și a dispus plasarea lui Munteanu în arest la domiciliu pentru un termen de 30 de zile.

„Șeful interimar suspendat al Penitenciarului Cricova este învinuit de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de participație în organizația criminală condusă de liderul cunoscut ca „Machena”, pe segmentul aprobării și permiterii comiterii infracțiunilor în penitenciar. Acesta a fost suspendat la solicitarea procurorilor PCCOCS, pe durata investigațiilor. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS de plasare în arest preventiv a acestuia, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a satisfăcut parțial demersul și a dispus plasarea lui în arest la domiciliu, începând din ziua de miercuri, 23 iunie 2021, pentru un termen de 30 de zile”, ne-a comunicat Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al PCCOCS.

La 24 februarie curent, Vladimir Moscalciuc, alias Machena, care are statutul de „hoț în lege”, a fost transferat din Penitenciarul nr. 15 de la Cricova în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Tot atunci, în izolatorul CNA a ajuns și directorul interimar al Penitenciarului numărul 15 Cricova, Victor Munteanu. Acțiunile au avut loc după ce procurorii au descins la Penitenciarul nr. 15. Acțiunile de urmărire penală au fost efectuate în dosarul privind abuzul de serviciu în interesul unei organizații criminale, în care, recent, a fost reținut și directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) Serghei Demcenco.

Anterior Munteanu a deținut funcția de director adjunct al Penitenciarului numărului 13 din Chișinău.