Procurorii cer mandate de arestare pe numele primarei de la Trușeni, arhitectului-șef și ex-șefului Întreprinderii Municipale a Primăriei, cercetați într-un dosar de corupție
Procurorii au întocmit demersurile și vor cere mandate de arestare pe numele primarei de la Trușeni, Stela Munteanu, arhitectului-șef și ex-șefului Întreprinderii Municipale a Primăriei, toți trei fiind reținuți în urma descinderilor desfășurate de ofițerii Centrului Național Anticorupție marți la Primăria Trușeni și cercetați într-un dosar de corupție.
Reprezentanții CNA susțin că agentul economic a încheiat acord de recunoaștere a vinei și a fost eliberat din custodia autorităților.
Demersurile procurorilor în privința celor trei urmează a fi examinate de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, responsabilii de la CNA menționând că vor anunța ulterior ziua și orele ședințelor de judecată.
În urma unor percheziții desfășurate marți de CNA la primăria Trușeni, primara Stela Munteanu, arhitectului-şef, fostul şef al Întreprinderii Municipale a Primăriei şi un agent economic au fost reținuți, fiind bănuiți de corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă, într-un dosar penal deschis de autorități.
Tot marți, 14 septembrie, reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA) au publicat imagini cu discuțiile care, potrivit lor, au avut loc la Primăria Trușeni, dintre primara Stela Munteanu arhitectul-şef, fostul şef al întreprinderii municipale a primăriei şi un agent economic.
Potrivit CNA, suspecții ar fi încercat să preia abuziv casa care aparţinea unei locuitoare, în vârstă de 73 de ani, a comunei Truşeni. Astfel, au fost obţinute imagini video din biroul de serviciu al primarului de Truşeni, unde au avut loc discuţii dintre edil şi complicii săi privind planul de deposedare de avere a unei femei singure.
Potrivit rolurilor împărţite între complici, aceştia urmau să obţină încrederea pensionarei, prin oferirea unor atenţii, pentru a putea intra în posesia actelor originale de proprietate asupra casei de locuit din Truşeni, a unor terenuri, dar şi a unui apartament din capitală. De asemenea, din discuţiile purtate, banii pe care i-ar fi obţinut după vânzarea proprietăţilor menţionate, urmau a fi împărţiţi între membrii grupului.
În nota CNA se menționa că dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.
*Până la o decizie definitivă şi irevocabilă de judecată, orice persoană se prezumă a fi nevinovată. Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.