Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorii au contestat decizia instanței…

Procurorii au contestat decizia instanței de judecată de a-l plasa în arest pentru 15 zile pe unul dintre liderii rețelei specializate în contrabanda cu țigări, deconspirată pe malul râului Prut

Procurorii PCCOCS au contestat decizia instanței de judecată de a-l plasa în arest pentru 15 zile pe unul dintre liderii rețelei specializate în contrabanda cu țigări, deconspirată pe malul râului Prut, în noaptea de 29 spre 30 aprilie curent.

Procurorii au cerut arestarea invinuitului pentru 30 de zile, dar Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana a dispus plasarea în arest a bănuitului pentru 15 zile.

Procurorii au depus recurs pentru anularea încheierii judecătorului de instrucție și plasarea învinuitului în arest preventiv pentru termenul solicitat inițial, de 30 de zile.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) împreună cu ofițerii SPIA al MAI au deconspirat activitatea infracțională de comitere a contrabandei cu țigări, pe malul râului Prut, în perimetrul satului Șirăuți, raionul Briceni.

La fața locului au fost depistate 70 de cutii, a câte 50 de blocuri de țigări în fiecare de marca Ashima, fabricate în China și Ritm, de producție autohtonă, valoarea cărora ar fi de aproximativ jumătate de milion de lei.