Principală  —  IMPORTANTE   —   „Pregătiți conferința de presă și…

„Pregătiți conferința de presă și banii”. Deputata BCS Alla Darovannaia, obligată de Curtea de Apel Chișinău să-și ceară scuze publice și să-i achite ministrei Sănătății 20 mii de lei cu titlu de prejudiciu moral

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Alla Darovannaia este obligată de magistrații Curții de Apel Chișinău să-și ceară scuze publice și să-i achite 20 de mii de lei cu titlu de prejudiciu moral ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, pentru informațiile răspândite în cadrul unei conferințe de presă din februarie 2021. Curtea de Apel Chișinău a menținut miercuri, 8 decembrie, hotărârea primei instanțe. Un anunț în acest sens a fost făcut joi, 8 decembrie, de către ministra Sănătății.

„Așa, dragii și scumpii mei tovărășei cu steluțe, pregătiți conferința de presă și banii. V-am spus că cei 20 mii pleacă la 5 copii orfani pe care i-am ajutat de câte ori a fost necesar, dar acum vreau să vă pun și pe voi la ajutat. 20 mii de lei este important pentru ei. Ieri, Curtea de Apel a menținut în vigoare decizia Judecătoriei Centru pe care deputata Darovannaia a contestat-o cu mare zel.

Deci, rămâne în vigoare decizia primei instanțe care o obligă să-și exprime scuzele public pentru informațiile răspândite la conferința de presă din 2 februarie 2021, organizată și susținută la sediul Parlamentului R. Moldova, și informațiile publicate și răspândite pe pagina sa oficială de Facebook, care mă vizează, și fiind defăimătoare (...)”, a spus ministra într-o postare pe Facebook.

Conform lui Nemerenco, deputata Darovannaia este obligată să dezmintă informația în același mod în care a fost răspândită – în conferință de presă organizată la sediul Parlamentului, cu invitarea tuturor reprezentanților mass-media și cu publicarea textului dezmințirilor pe pagina sa oficială de Facebook.

„Deputata mai este obligată să elimine de pe pagina sa de Facebook toate postările cu referire la mine. De asemenea, să plătească 20.000 lei cu titlu de prejudiciu moral și încă să acopere toate cheltuielile de judecată suportate. Doamna Darovannaia, aștept scuzele. Mai ieșiți o dată la rampă. Curaj! Împreună cu colegul Odnostalco, specialistul în medicamente, căci are și dumnealui deja un proces pierdut (…). Va fi și la noi bine. Căci altfel nu se mai poate. Așa mi-a scris în 2019 în ziua când ne-au demis acești tovărășei o doamnă. Eu nu am uitat cuvintele ei. Le am în suflet mereu”, a spus Nemerenco.

Anterior, deputata BCS Alla Darovannaia a fost obligată de Judecătoria Chișinău, sediul Centru, să își ceară scuze publice și să-i achite 24 600 de lei Alei Nemerenco pentru că a răspândit informații false și defăimătoare precum că aceasta a primit în mod ilegal diploma de master. Hotărârea a fost atacată la Curtea de Apel Chișinău.

Pe 5 februarie 2021, Ala Nemerenco, pe atunci consilieră prezidențială în domeniul sănătății, a anunțat că îi va acționa în judecată pe deputații Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia, care anterior au cerut Ministerului Sănătății să anuleze ordinul prin care Ala Nemerenco a primit diploma de master.

„Intenția consilierului prezidențial cu diplomă falsă de a ne da în judecată e la fel de stupidă ca și cum ea ar da în judecată COVID-19, ca să-l „interzică prin hotărârea instanței”, declara anterior Alla Darovannaia.

Pe 2 februarie 2021, deputații Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au făcut un apel către Ministerul Sănătății solicitând să anuleze ordinul prin care Ala Nemerenco a primit diploma de master.