Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Plenul Curții Constituționale a sesizat…

Plenul Curții Constituționale a sesizat Procuratura în legătură cu informațiile despre presupusele intimidări la adresa unor judecători ai Curții

Plenul Curții Constituționale (CC) informează prin intermediul unui comunicat de presă că a sesizat, la 4 mai, Procuratura Generală „în legătură cu declarațiile din presă ale unor figuri publice și cu presupusele filări și intimidări la adresa unor judecători ai Curții”.

„Plenul Curții i-a solicitat Procuraturii Generale să întreprindă toate măsurile legale care se impun, din perspectiva legii penale și/sau contravenționale”, este menționat în comunicatul PG.

Anunțul despre sesizarea Procuraturii a fost făcut săptămâna trecută de către președinta CC, Domnica Manole. Aceasta a precizat atunci că instituția își rezervă dreptul să sesizeze și instituțiile internaționale: „Unii judecători au sesizat plenul cu privire la presupuse acțiuni de intimidare și filaj asupra lor. În baza acestor declarații și în baza declarațiilor apărute în mass-media privitor la eventuale acțiuni de presiune, intimidare, filare ilegală, ba chiar că viața acestor patru judecători ar fi în pericol, CC a decis de a sesiza procurorul general pentru a investiga acțiunile invocate de unii judecători ai CC și informațiile apărute în presă. Totodată, în calitate de președinte al CC, declar că CC își rezervă dreptul de a sesiza Comisia de la Veneția, Parlamentul European, Consiliul Europei, Ambasadele străine în R. Moldova, inclusiv Delegația UE, pentru a scoate în evidență presiunile publice, intimidările la care sunt supuși în prezent judecătorii ei.