Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Peste 100 de mii dolari…

Peste 100 de mii dolari americani de contrabandă, depistați într-un autocar sosit din Odesa

Sursă: customs.gov.md

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost reținut pentru 72 de ore. Ajuns la postul vamal Palanca, acesta nu a declarat 100 de mii de dolari americani, pe care i-ar fi ascuns în una din treptele autocarului pe care îl conducea.

Ofițerii Serviciului Vamal au emis un comunicat de presă în care „anunță o captură de peste 100 de mii de dolari americani de contrabandă, depistați într-un autocar sosit din Odesa, Ucraina”. Operațiunea a avut loc sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Șoferul ar fi menționat că nu are nimic de declarat.

În valută națională, suma cifrează aproape două milioane de lei. (…) Banii au fost indisponibilizați și constituie probă în dosarul penal”, menționează reprezentanții Serviciului de presă al Serviciului Vamal. 

Serviciul Vamal punctează: „Urmărirea penală continuă, inclusiv în vederea stabilirii provenienței și destinației acestor bani, timp în care persoana beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. De asemenea, urmează să fie investigată participarea altor persoane în tentativa de contrabandă”.