Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Percheziții matinale în mai multe…

Percheziții matinale în mai multe localități din Nisporeni și Strășeni, în două cauze penale pornite pe faptul coruperii electorale de către „echipa lui Ilan Șor”

Sursa: CNA

Șase reprezentanți ai unui partid politic sunt cercetați de Centrul Național Anticorupție (CNA) într-un dosar de corupere electorală. Aceștia sunt bănuiți că ar fi oferit mijloace bănești alegătorilor în vederea determinării acestora să voteze „într-un anumit mod” în cadrul scrutinului electoral din 20 octombrie, conform unui comunicat de presă.

Oamenii legii au desfășurat percheziții în dimineața zilei de vineri, 18 octombrie, cu două zile înainte de alegeri, în localități din raioanele Nisporeni și Strășeni, la sedii ale „echipei lui Ilan Șor”, condamnat ascuns în Federația Rusă.

Potrivit faptelor investigate, banii ar fi fost transmiși în cadrul adunărilor organizate cu cetățenii în schimbul exercitării de către aceștia a drepturilor electorale în favoarea unui candidat de partid, înregistrat în cursa electorală la alegerile prezidențiale, precum și contra referendumului republican constituțional.

În prezent, ofițerii CNA desfășoară acțiuni „în vederea identificării provenienței fondurilor utilizate la comiterea infracțiunii și eventualele legături ale persoanelor implicate cu membrii grupurilor criminale organizate care acționează în interesele unor formațiuni politice”.

În urma acțiunilor de urmărire penală, desfășurate de ofițerii CNA sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău, persoanele implicate urmează a fi escortate la CNA pentru a fi audiate în calitate de bănuit.