Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Percheziții la domiciliul președintelui Adunării…

Percheziții la domiciliul președintelui Adunării Populare din Găgăuzia

Sursa: Народное Собрание Гагаузии/Facebook

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au desfășurat joi, 21 decembrie, percheziții la domiciliul președintelui Adunării Populare a Unității Teritoriale Autonome (UTA) Găgăuzia Dmitri Constantinov, conform portalului Gagauzinfo.md.

„Astăzi, de la ora 7 dimineața au avut loc percheziții, atât la Farapontievca, unde sunt înregistrat, cât și acasă. Și la casa fiului meu, și la angajații întreprinderii. Au venit în toate punctele deodată, 30 de persoane, probabil, angajați ai CNA”, a declarat Dmitri Constantinov, pentru presa din Găgăuzia.

Reprezentanții CNA nu refuzat să confirme informațiile pentru ZdG.

Omul de afaceri Dmitri Constantinov a fost ales în luna februarie 2022 în funcția de președinte al Adunării Populare a UTA Găgăuzia. Candidatura lui Konstantinov a fost susținută de 18 deputați.

Acesta a indicat, în declarația sa de avere și interese personale pentru anul 2022, un salariu de circa 12,5 mii de lei de la Medelean Agro SRL, o întreprindere care se ocupă cu „fabricarea alcoolului etilic, a producției alcoolice, berii și (sau) păstrarea, comercializarea angro a alcoolului etilic, a producției alcoolice si a berii produse de producătorii autohtoni”.