Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Patru angajați ai Serviciului Vamal,…

Patru angajați ai Serviciului Vamal, reținuți de CNA într-un dosar de corupție, în urma perchezițiilor din această dimineață la Postul vamal Leușeni

Sursa: CNA

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a anunțat că în dimineața zilei de joi, 18 iulie, au avut loc mai multe percheziții la Postul vamal Leușeni precum și la domiciliile unor angajați ai Serviciului Vamal în cadrul unei cauze penale pornite pe fapte de corupție. Patru vameși au fost reținuți de ofițerii CNA pentru 72 de ore.

În dimineața zilei de joi, au fost desfășurate 8 percheziții care au vizat birourile de serviciu, automobilele și domiciliile bănuiților.

„În urma acțiunilor de urmărire penală, au fost ridicate mijloace financiare, proveniența cărora urmează a fi stabilită, purtători de informații și alte probe relevante pentru cauză”, se arată într-un comunicat de presă emis de CNA.

Potrivit probelor administrate de CNA, bănuiții ar fi pretins și acceptat diverse sume de bani de la transportatorii de colete și pasageri care operau curse internaționale din și spre țările Uniunii Europene. Remunerațiile ilicite ar fi fost pretinse pentru facilitarea procedurilor vamale sau pentru eludarea completă a acestora cum ar fi omiterea verificărilor minuțioase privind bunurile transportate și, respectiv,  scutirea de achitare a drepturilor de import.

Cercetările pe caz continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Bălți în conlucrare cu reprezentanții Direcției integritate și supraveghere a Serviciului Vamal.