Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   LIVE/ Ședința CSP: Doi dintre…

LIVE Ședința CSP: Doi dintre cei 8 candidați la funcția de procuror, în baza vechimii în muncă, s-au retras din concurs. Punctajul final acumulat de candidații rămași în cursă

Captură de ecran/Privesc.eu

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) s-au întrunit în ședință pentru a desfășura procedura de selecție a unor candidați la funcția de procuror, cu 5 ani vechime în muncă.

CSM i-a audiat pe cei șase candidați rămași în concurs.

UPDATE 14:40 Punctajul final acumulat de candidații la funcția de procuror:

Rodica Camenșcic – 53,12

Ion Cojocaru – 41,75

Ștefan Radu – 42,37

Alexei Eșan – 56,62

Victor Vremea – 46,12

Ina Palamarciuc – 54,93

UPDATE 14:22 Victor Vremea a optat doar pentru funcția de procuror la Orhei. În perioada 2011-2016, a fost consultant al procurorului în cadrul Procuraturii de transport. Până în 2021, a fost consultant al procurorului în cadrul Procuraturii raionului Fălești, iar de atunci a activat ca consultant în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul principal.

Victor Vremea

UPDATE 13:38 Ștefan Radu candidează pentru funcția de procuror în oricare dintre cele cinci procuraturi. Acesta are o experiență de peste 12 ani în calitate de ofițer de urmărire penală. În prezent, este angajat în cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI).

Ștefan Radu

UPDATE 13:25 Ina Palamarciuc își dorește să fie numită în funcție la Procuratura raionului Briceni sau Drochia. Aceasta are experiență profesională acumulată începând cu 2004, în cadrul sistemului judecătoresc și în procuratură. Din 2012, este consultantă a procurorului în Procuratura raionului Dondușeni.

Ina Palamarciuc

UPDATE 13:10 Alexei Eșan a depus cereri de intenție de a fi înscris în concursurile anunțate și a optat pentru funcția de procuror în oricare dintre cele 5 raioane.

În perioada 2011-2017 a fost consultant al procurorului în Procuratura raionului Criuleni. Acesta nu a lucrat în sistem pentru 5 ani, revenind în funcție din 2022.

Alexei Eșan

UPDATE 13:00 Ion Cojocaru și-a exprimat dorința de a fi numit în funcția de procuror la Drochia sau Briceni.

Acesta are peste 11 ani de activitate în calitate de ofițer de urmărire penală. În prezent, este angajat în cadrul Serviciului Vamal.

Ion Cojocaru

UPDATE 11:47 Rodica Camenșcic a optat pentru funcția de procuror la Ialoveni, Orhei și Chișinău. Aceasta are un stagiu de muncă de peste 20 de ani. A activat, în perioada 2003-2011, în calitate de grefier la Curtea de Apel Bender, apoi a fost consultant și asistent judiciar în cadrul Curții de Apel Bender, până în 2015. De atunci, este consultant al procurorului în Procuratura raionului Căușeni.

Rodica Camenșcic

Natalia Taban și Vadim Barbăscumpă s-au retras din concurs.

Știrea inițială:

La concurs s-au înscris: Rodica Camenșcic, Ion Cojocaru, Ștefan Radu, Alexei Eșan, Victor Vremea, Ina Palamarciuc, Natalia Taban, Vadim Barbăscumpă.

Funcțiile vacante scoase la concurs:

  • procuror în Procuratura mun. Chișinău (1 funcție);
  • procuror în Procuratura raionului Briceni (1 funcție);
  • procuror în Procuratura raionului Drochia (1 funcție);
  • procuror în Procuratura raionului Ialoveni (1 funcție);
  • procuror în Procuratura raionului Orhei (1 funcție);

Conform unei hotărâri emise de CSP în ianuarie, în Registrul candidaților pentru suplinirea funcțiilor vacante, pe lista candidaților la funcțiile vacante de procuror erau incluse în total 141 de persoane, dintre care 40 erau înscrise în secțiunea a doua, referitoare la candidații la funcția de procuror cu 5 ani vechime de muncă.