Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   LIVE/ Ședință CSP: Cererea privind…

LIVE Ședință CSP: Cererea privind anularea deciziei de numire a lui Vasile Plevan în funcția de adjunct interimar la PA, respinsă. Ministra Justiției a formulat o opinie separată

Captură de ecran/privesc.eu

UPDATE 14:55 CSP a respins cererea avocatului Hlopețchi ca inadmisibilă. Totuși, ministra Justiției a formulat o opinie separată.

UPDATE 14:30 CSP examinează cererea avocatului Igor Hlopețchi privind revocarea hotărârii CSP prin care Vasile Plevan a fost numit în funcția de adjunct interimar al șefei Procuraturii Anticorupție.

Hlopețchi susține că CSP ar trebui să-și anuleze decizie pentru că între timp s-au aflat informații care anterior erau secrete, despre cazul de viol, care a ajuns la Curtea Supremă de Justiție, pe care Plevan la investigat cu mai mulți ani în urmă. Dosarul a fost luat calcul și de Comisia Pre-Vetting, care a anunțat anterior că procurorul Plevan nu a susținut evaluarea integrității etice și financiare.

UPDATE 14:15 Subiectul privind adresarea procurorilor celor doi procurori a fost amânată. Acuzatorii de stat au solicitat examinarea adresării atunci când vor reveni din concediu.

Articolul inițial:

Membrii Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) se întrunesc joi, 14 septembrie, în ședință. Pe agendă au fost incluse 13 subiecte. Prima chestiune pe ordinea de zi este adresarea procurorilor Marta Bîzgan și Petru Iarmaliuc, cu privire la apărare onoarei și demnității.