Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   LIVE/ Ședința CSP: Audierea participanților…

LIVE Ședința CSP: Audierea participanților la concursurile pentru ocuparea a nouă funcții de procuror

Captură foto

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) se întrunesc joi, 9 noiembrie, în ședință. Pe agendă au fost incluse 16 subiecte. Printre altele, membrii CSP vor examina patru demersuri de suspendare din funcție a unor procurori, printre ei se regăsește și procurorul-șef al Procuraturii raionului Ungheni, Dumitru Triboi, implicat în accidentul de la Bahmut, Călărași. Alții trei sunt procurorii Mirandolina Sușițcaia, Vladimir Martea, Vadim Machidon.

Prima chestiune propusă spre atenția Consiliului este verificarea procedurii de selecție a candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia. Al doilea subiect, în agenda CSP, este adresarea procurorilor Marta Bîzgan și Petru Iarmaliuc, cu privire la apărarea onoarei și demnității. Spre șfârșitul ședinței – „Adresarea domnului Alexandr Stoianoglo”.

UPDATE 14:25 Pascari Inga a fost desemnată câștigătoare a concursului pentru ocuparea funcției vacante de procuror în Procuratura de circumscripție Bălți.

UPDATE 14:20 Membrii Consiliului desemnează interimari la funcțiile de adjunct al procurorului-șef și îi audiază pe cei care au aplicat la concursurile pentru ocuparea a nouă funcții de procuror.

UPDATE 13:10 Raportorul Constantin Șușu a prezentat membrilor CSP candidatul pentru asigurarea interimatului funcției de adjunct al procurorului – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) Oficiul Nord, Oleg Baciu. După deliberări, membrii CSP au admis candidatura lui Baciu.

UPDATE 12:45 Examinarea demersului de suspendare din funcție a procurorului-șef al Procuraturii raionului Ungheni, Dumitru Triboi, implicat în accidentul de la Bahmut, Călărași, a fost amânată.

UPDATE 12:00 Demersul de suspendare din funcție a procurorului Dumitru Triboi este examinat în prezența avocatului acestuia, în ședință închisă.

UPDATE 10:59 Membrii CSP se retrag în ședință închisă pentru examinarea demersului de suspendare din funcție a Mirandolinei Sușițcaia.

UPDATE 10:55 Examinarea demersului de suspendare din funcție a procurorului Vadim Machidon – amânată.

UPDATE 10:25 Membrii CSP se retrag în ședință închisă pentru examinarea demersului de suspendare din funcție a procurorului Vadim Machidon.

UPDATE 10:20 Demersul de suspendare din funcție a procurorului Vladimir Martea amânat pentru o ulterioară examinare într-o altă ședință CSP.

UPDATE 10:00 Candidatul propus de Adunarea Populară găgăuză pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia, Victor Cîlcic, a fost respins a doua oară.

UPDATE 9:55 Membrii examinează primul subiect de pe agenda votată – verificarea procedurii de selecție a candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia. După audierea lui Victor Cîlcic, candidat la funcția de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia, membrii s-au retras în deliberare. Este a doua încercare a sa de a ocupa funcția.

Din lipsă de cvorum, ședința din 2 noiembrie, s-a amânat pentru data de 9 noiembrie.