Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   LIVE/ Ședința CSM: Consiliului Superior…

LIVE Ședința CSM: Consiliului Superior al Magistraturii a anunțat concurs pentru suplinirea, prin transfer temporar, a 15 posturi vacante de judecător la Curtea de Apel Chișinău

Captură foto: privesc.eu

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a întrunit în ședință joi, 16 mai. Toți membrii CSM, 9 la număr magistrații care și-au înaintat cererile de transfer în instanțe de judecată de același grad. Cinci judecători au fost excluși prin votul CSM, date fiind cererile a patru dintre ei de retragere. Mariana Rusu nu s-a prezentat la concurs, ceea ce a servit temei excluderii din concurs.

UPDATE 18:25 Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au aprobat structura, efectivul-limită și Statul de personal ale Consiliului Superior al Magistraturii cu un număr de 73 de unități.

UPDATE 17:37 CSM a anunțat concurs pentru suplinirea, prin transfer temporar, a 15 posturi vacante de judecător la Curtea de Apel Chișinău.

UPDATE 17:30 Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au anunțat concursul pentru suplinirea, prin transfer temporar, a funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

UPDATE 17:22 Membrii CSM au respins cererea ex-judecătorului Sergiu Arnăut privind conferirea titlului „Veteran al sistemului judiciar”.

Captură foto: privesc.eu


UPDATE 16:55 Ludmila Cocieri a fost transferată de la Judecătoria Soroca, sediul Floreşti, la Judecătoria Chișinău.

Ludmila Cocieri
Captură foto: privesc.eu


UPDATE 16:53 Magistrata Rodica Chistruga a fost transferată de la Judecătoria Drochia la Judecătoria Bălți.

UPDATE 16:47 Cu opt voturi pro, membrii CSM au acceptat transferul lui Andrei Cazacicov.

UPDATE 16:43 Judecătorul Andrei Cazacicov din cadrul Judecătoriei Edineț, sediul Briceni, solicită transferul la Judecătoria Chișinău.

Captură foto: privesc.eu


UPDATE 16:38 Magistrata Ana Moșneguță, judecătoare la Judecătoria Orhei, sediul Rezina, a fost transferată la Judecătoria Soroca. Aceasta își va începe activitatea la 1 septembrie 2024.

UPDATE 16:31 CSM punctează că judecătorul Ghenadie Tocaiuc are o sancțiune disciplinară nesoluționată. Dat fiind acest fapt, CSM refuză transferul magistratului și îl încurajează să participe la concurs după ce va fi o hotărâre în privința sancțiunii sale.

UPDATE 15:00 Magistrata Silvia Slobozean, angajată la Judecătoria Strășeni, solicită transfer la Judecătoria Chișinău.

CSM decide: „Se suspendă soluționarea cererii Silviei Slobozean”, până când va fi emis decretul de numire până la atingerea plafonului de vârstă.

Captură foto: privesc.eu

UPDATE 14:50 Angela Bologan, judecătoare la Judecătoria Criuleni, sediul Central, a fost transferată la Judecătoria Chișinău. Aceasta își va începe activitatea în capitală la 1 septembrie 2024.

Captură foto: privesc.eu

UPDATE 14:35 Judecătorul Vitalie Muntean, angajat la sediul Ceadîr-Lunga al Judecătoriei Comrat, înaintează plenului CSM dorința de a fi transferat la Anenii Noi, motivând că astfel va fi mai aproape de familia sa care locuiește în capitală.

Președintele CSM, Sergiu Caraman, propune susținerea transferului, începând cu 1 septembrie 2024. Cu votul a nouă membri, Vitalie Muntean trece la judecătoria Anenii Noi.

Captură foto: privesc.eu

UPDATE 14:30 Plenul CSP examinează judecători care și-au înaintat cererile pentru a fi transferați în instanțe de judecată de același grad. Cinci judecători au fost excluși prin votul CSM, date fiind cererile a patru dintre ei de retragere. Mariana Rusu nu s-a prezentat la concurs, ceea ce a servit temei excluderii din concurs.

UPDATE 12:52 Membrii CSM se retrag în pauză de masă. Potrivit anunțului făcut de Sergiu Caraman, la revenire, plenul CSM va purcede la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător în unele judecătorii.

concurs.jucecători by Ziarul de Gardă

UPDATE 12:51 Cererea prealabilă a lui Andrei Mațco privind ilegalitatea excluderii din Registrul candidaților la funcția de judecător este examinată în plen în lipsa acestuia.

UPDATE 12:49 Membrii CSM au admis cererea Cristinei Păun. Aceasta este așteptată pentru participare la concurs de ocupare a funcției de judecător în ședința de marți, 21 mai.

UPDATE 12:00 Membrii CSM o audiază pe Cristina Păun, care a depus o cerere în adresa plenului CSM privind retragerea în parte a actului administrativ individual defavorabil.

Captură foto: privesc.eu

UPDATE 12:00 Examinarea subiectului de admisibilitate a dosarelor candidaților non-judecător, cu votul membrilor CSM în ședința de joi, 16 mai, a fost transferat pentru examinare într-o ședință ulterioară, la 21 mai.

UPDATE 10:45 Membrii CSM vor discuta despre admisibilitatea dosarelor non-judecătorilor după o pauză anunțată.

UPDATE 10:35 Plenul CSM declară inadmisibil dosarul depus de magistratul Adrian Cerbu, candidat la funcția de judecător CSJ.

UPDATE 10:35 Plenul CSM a admis dosarele depuse de Viorica Puica, Diana Stănilă, Stela Bleșceaga, Aurelia Cazacliu și Stela Procopciuc la concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de magistrat la CSJ.

Urmează discuții despre admisibilitatea dosarului candidatului Adrian Cerbu, dat fiind faptul că a fost detașat în funcția de director interimar al Institutului Național de Justiție (INJ).

UPDATE 10:20 Plenul CSM înaintează pe agendă, urmând să examineze subiectul privind Admisibilitatea dosarelor candidaților înscriși la concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

14 persoane evaluate pe baza criteriilor de integritate financiară și etică au promovat până la 1 mai 2024 evaluarea Comisiei Vetting și continuă lupta pentru a obține un fotoliu de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Din cei 37 de candidați înscriși în cursă, alți 13 așteaptă să fie evaluați, în timp ce 10 candidați fie s-au retras, fie nu au promovat evaluarea. 

UPDATE 9:20 – 10:05 În plen s-a prezentat Vladislav Gribincea pentru examinarea rezultatelor evaluării acestuia la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). După ce Comisia Vetting a anunțat că Vladislav Gribincea întrunește criteriile de integritate și promovează evaluare, primind undă verde pentru a accede la funcția de judecător la CSJ, membrii urmau să se expună asupra concluziilor Comisiei Vetting. Ion Guzun s-a retras de la examinarea subiectului.

În urma unei sesiuni de întrebări, CSM s-a pronunțat pozitiv. Opt membri au votat pentru acceptarea raportului Comisiei Vetting. Urmează a fi emisă hotărârea motivată.

Captură foto: privesc.eu