Principală  —  IMPORTANTE   —   Lista procurorilor care vor primi…

Lista procurorilor care vor primi distincții cu prilejul celor 30 de ani de la fondarea Procuraturii

Foto: ZdG

Consiliul Superior al Procuraturii (CSP) a anunțat vineri, 28 ianuarie, numele procurorilor care vor primi distincții cu prilejul celor 30 de ani de la fondarea Procuraturii. Astfel, cinci foști acuzatori vor fi decorați pentru activitatea ireproșabilă și merite obținute în timpul serviciului, iar trei procurori, foști membri ai CSP din rândul societății civile, vor primi distincții pentru promovarea activității și imaginii Procuraturii.

Ex-procurorii Victor Dolghii, Anatolii Cazacliu, Ion Dediu, Evghenii Jarcov și Gheorghe Popescu vor fi decorați cu medalia de „Veteran al Procuraturii” – pentru activitatea ireproșabilă și meritele obținute în timpul serviciului în organele Procuraturii.

Foștii membri ai CSP Dumitru Pulbere, Lilia Mărgineanu și Ion Guceac vor primi distincția supremă a Procuraturii „Crucea pentru merit de clasa I” – pentru merite în promovarea activității și imaginii Procuraturii.

Hotărârea CSP urmează a fi transmisă procurorului general interimar pentru adoptarea ordinelor corespunzătoare.

Dumitru Pulbere, Lilia Mărgineanu și Ion Guceac au fost desemnați în calitate de membri CSP în 2018.

Dumitru Pulbere, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, despre care ZdG a scris anterior că locuieşte într-un imobil impunător din Chişinău, construit în perioada în care acesta ocupa funcţii de stat, a revenit în atenţia opiniei publice, după ce în 2018 a fost numit de către preşedintele R. Moldova de atunci, Igor Dodon, în calitate de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), după un concurs ce a provocat mai multe semne de întrebare. Detalii aici

Tot în 2018, şefa Catedrei Drept Privat a Facultăţii de Drept a ULIM, Lilia Mărgineanu și Ion Guceac, doctor habilitat în drept, profesor universitar, academician (ales de Academia de Ştiinţe a Moldovei) a fost desemnată în funcția de membru al CSP. Detalii aici