La CSM a parvenit o sesizare în privința șefei interimare a CA, Ana Panov. Președintele interimar al CSM susține că nu cunoaște conținutul acesteia. Panov: „Categoric nu cunosc nimic”
La Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost depusă o sesizare în privința șefei interimare a Curții de Apel Chișinău (CA), Ana Panov. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Dorel Musteață, președintele interimar al CSM, care susține că plângerea a fost depusă de către un justițiabil și că nu ne poate spune despre ce este această sesizare, din motiv că „nu cunoaște conținutul”.
„La Consiliul Superior al Magistraturii a fost depusă o sesizare. Plângerea a fost depusă de către un justițiabil și a fost expediată la Inspecție. Sesizarea nu este publică. Nu pot să vă spun despre ce este această plângere, deoarece nu cunosc conținutul. Sesizarea este înregistrată în privința activității judecătorului, acolo nu este numai doamna, dar se referă la complet. Sesizarea se înregistrează la Consiliul Superior al Magistraturii, se repartizează inspectorului-judecător. Inspectorul-judecător are termen pentru a verifica toate circumstanțele și se expune printr-un raport dacă este încălcare. Ulterior, raportul se înaintează la Colegiul de admisibilitate, iar ulterior la Colegiul disciplinar”, a declarat Musteață.
Într-un comentariu pentru ZdG, președinta interimară a CSM, Ana Panov, a declarat că nu a fost informată de CSM în privința vreunei sesizări și că informațiile că ar urma să fie eliberată din funcție din cauza „activității defectuase” ale acesteia, „sunt aberații”.
„Eu nu cunosc nicio informație ce ține de asemenea declarații. Categoric nu cunosc nimic. Sunt aberații învinuirile care îmi sunt aduse, chiar sunt aberații. Ține de competența strictă a Consiliului Superior al Magistraturii. Dacă vor avea sesizări, este competența lor să examineze și să se expună. Sunt declarații false”, a spus Panov pentru ZdG.
La mijlocul lunii iunie, curent, judecătoarea Ana Panov a fost desemnată să asigure interimatul funcției de președintă a Curții de Apel Chișinău.
Anterior, ZdG a scris că, în noiembrie 2017, magistrata Ana Panov împreună cu alți judecători, au fost acționați în judecată de către Ministerul Justiției, care solicita încasarea, în ordine de regres, a sumei de aproape 250 de mii de lei. Numele ei figurează în cazul Botezatu contra R. Moldova. În acest dosar, CtEDO a constat că a fost violat dreptul persoanei la judecarea cauzei echitabil și în termeni rezonabili, fiind atestată o întârziere de tocmai 8 ani. Cererea de chemare în judecată, depusă de Ministerul Justiției, a fost respinsă însă de către instanțele de judecată.