Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Judecătorul Sergiu Osoianu a refuzat…

Judecătorul Sergiu Osoianu a refuzat publicarea deciziei Comisiei Pre-Vetting, potrivit căreia nu a promovat evaluarea reluată

Judecătorul Sergiu Osoianu, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a refuzat publicarea deciziei Comisiei Pre-Vetting potrivit căreia candidatul nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică, se arată într-un comunicat al instituției, joi, 13 iunie.

Comisia Pre-Vetting a finalizat evaluarea reluată în privința judecătorului Sergiu Osoianu, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rândul candidaților judecători. Potrivit Comisiei, candidatul nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. Decizia a fost transmisă miercuri, 12 iunie, candidatului și CSM, instituția responsabilă de organizarea concursului.

Candidatul a notificat Comisia că se opune publicării deciziei. Sergiu Osoianu nu a solicitat o audiere în ședință publică în cadrul procesului de evaluare reluată.

Averea și interesele personale ale judecătorului Sergiu Osoianu, președintele interimar al Judecătoriei Strășeni, au fost verificate de Autoritatea Națională de Integritate (ANI), în anul 2023, după ce Ziarul de Gardă a scris despre facilitățile de la stat de care a beneficiat acesta și despre casa pe care și-o construiește.