Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Judecătorul Nicolae Șova, candidat la…

Judecătorul Nicolae Șova, candidat la poziția membru al CSM, pică repetat evaluarea Comisiei Pre-Vetting

Captură foto: YouTube/ Comisia Pre-Vetting

Magistratul Nicolae Șova, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rândul candidaților judecători, nu a promovat din nou evaluarea Comisiei Pre-Vetting. Potrivit Comisiei, decizia a fost transmisă joi, 23 mai, candidatului și CSM-ului, instituție responsabilă de organizarea concursului.

Potrivit Comisiei Pre-Vetting, candidatul nu a promovat evaluarea reluată, „întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică”.

Magistratul Nicolae Șova are la dispoziție 48 de ore să informeze Comisia dacă acceptă sau se opune publicări deciziei cu privire la evaluarea reluată. În lipsa notificării, potrivit Comisiei de evaluare, decizia va fi plasată pe pagina web într-o formă depersonalizată, în limbile română și engleză. Candidatul nu a solicitat desfășurarea audierii în ședință publică.

După emiterea deciziilor Curții Supreme de Justiție din 1 august 2023 și 29 ianurie 2024 prin care a fost dispusă reevaluarea a 22 candidați la poziția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii sau Consiliul Superior al Procurorilor, până în prezent, Comisia Pre-Vetting a finalizat/încheiat reevaluarea a 14 candidați.

Dintre aceștia, o candidată a promovat, 12 nu au promovat evaluarea reluată (inclusiv trei candidați pe motivul retragerii din concurs în timpul reevaluării), iar într-un caz Comisia a încetat procesul de evaluare reluată. În prezent, Comisia desfășoară evaluarea reluată a opt candidați pentru funcția de membru în CSM.