Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi…

Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi a fost plasat în izolatorul CNA. Detalii de la Procuratura Anticorupție

Sursa: facebook.com/Parlamentul R. Moldova

Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, care figurează în dosarele penale „Frauda bancară” și „Metalferos”, a fost plasat miercuri, 2 noiembrie, în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Informația a fost oferită Ziarului de Gardă de către reprezentanții Procuraturii Anticorupție (PA).

Tot miercuri, procurorii anticorupție au expediat Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, solicitarea pentru a-i aduce la cunoștință fostului deputat democrat mandatul de arestare.

Miercuri dimineață, 2 noiembrie, Vladimir Andronachi a fost reținut de polițiștii de frontieră pe sensul de intrare în R. Moldova, prin punctul de trecere a frontierei „Criva-Mamalîga”. La scurt timp, șefa PA, Veronica Dragalin, a anunțat că autoritățile din Ucraina l-au declarat pe Vladimir Andronachi drept persoană indezirabilă și l-au expulzat de pe teritoriul lor.

Vladimir Andronachi figurează în dosarele penale „Frauda bancară” și „Metalferos”. Totodată, fostului deputat democrat urmează să-i fie atribuită calitate procedurală în alte cauze penale de delapidare a mai multor proprietăți ale R. Moldova din Ucraina.

Potrivit procurorului anticorupție Octavian Iachimovschi, în dosarul „frauda bancară”, Andronachi este învinuit de infracțiuni de „escrocherie în proporții deosebit de mari în interesul unei organizații criminale”, precum și de „spălare de bani în proporții deosebit de mari, la fel, în interesul unei organizații criminale”.

În dosarul „Metalferos”, Andronachi este învinuit de „crearea și conducerea unei organizații criminale”, escrocherii în proporții deosebit de mari și spălarea banilor.

Pe 8 iulie 2022, fostul deputat democrat Vladimir Andronachi a fost anunțat în căutare internațională de INTERPOL, fiind vizat în dosarul „Metalferos” și în dosarul „Frauda bancară”.

ZdG a scris anterior că Vladimir Plahotniuc, fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova, anunțat în căutare de organele de drept de la Chișinău, a avut drept de semnătură sau a fost beneficiar la cel puțin trei companii care au beneficiat în ultimii ani, direct sau indirect, de zeci de milioane de dolari de pe urma unor contracte cu „Metalferos”, societate pe acțiuni în care statul deține pachetul majoritar. Aici apare și numele lui Vladimir Andronachi, considerat un apropiat al fostului lider al PDM. DETALII AICI