Principală  —  IMPORTANTE   —   Doi studenți ai unei universități…

Doi studenți ai unei universități din capitală, plasați în arest pentru circulație ilegală de droguri

Sursa foto: deschide.md

Doi studenți ai unei universități din capitală au fost plasați în arest pentru circulație ilegală de droguri „în favoarea unui grup criminal organizat”, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), care precizează că, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus plasarea în arest a studenților.

Potrivit PCCOCS, în cazul unuia din învinuiți, a fost dispus arestul preventiv pentru 20 de zile, iar în cazul celui de-al doilea – 30 de zile la domiciliu.

„Ulterior studierii motivației instanței cu privire la aplicarea acestor măsuri, procurorii PCCOCS vor determina oportunitatea contestării încheierilor. Investigațiile continuă, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor cauzei penale”, se arată în nota informativă a Procuraturii.

Deschide.md a scris că mascații „Fulger”, ofițerii Antidrog din cadrul INI și procurorii PCCOCS, ar fi efectuat percheziții în căminul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), în seara zilei de vineri, 5 noiembrie, după ce fiul lui Veaceaslav Manolachi, rectorul USEFS, a fost reținut într-un dosar penal pentru trafic de droguri.

Fiul rectorului USEFS, Veaceslav Manolachi, ar fi fost reținut de către oamenii legii în localitatea Dănceni, Ialoveni, în timp ce „livra” o cantitate de câteva grame de marijuana. Acesta ar fi suspectat că ar activa în calitate de „curier” la un magazin online de comercializare a substanțelor narcotice, scrie sursa citată.

Deschide.md scrie, citând surse din cadrul Procuraturii, că în cadrul aceleiași operațiuni a fost reținut și un alt tânăr în vârstă de 19 ani.

În urma perchezițiilor efectuate în cadrul acestui dosar, oamenii legii ar fi depistat 33 pastile de extazy, 250 grame de marihuană hidroponică, 33 pastile de extazy, 4 grame de hașiș și 750 euro bani proeveniți în urma realizării drogurilor.