Principală  —  IMPORTANTE   —   Doi specialişti IT, plasați în…

Doi specialişti IT, plasați în izolatorul CNA după ce ar fi pretins 13 mii de lei pentru a intermedia obținerea unui permis de conducere

Foto ZDG

Doi specialişti în tehnologii informaţionale au fost plasaţi în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), fiind cercetaţi pentru acte de corupţie.

Tinerii au fost denunţaţi de o tânără, care le-ar fi contractat serviciile pentru a obţine mai uşor programarea în regim de urgență la examenul teoretic și practic de obținere a permisului de conducere, susțin ofițerii CNA.

Cei doi ar fi spus că au influență asupra unor persoane publice din cadrul Direcției de Examinare și Calificare a Conducătorilor Auto a Agenției Servicii Publice (ASP) şi că le poate determina să asigure susținerea examenului practic de obținere a permisului de conducere a vehiculelor de categoria „B”. Astfel, utilizând metode de plată prin internet aceştia ar fi pretins şi primit 13 050 de lei pentru a intermedia obţinerea permisului.

În urma acţiunilor de urmărire penală persoanele au fost reţinute, iar la domiciliul bănuiţilor au fost depistate mai multe obiecte – documente, carduri bancare, mijloace financiare în sumă de 100 de mii de lei, care ar fi fost obținute din activitatea infracțională.

Traficul de influenţă se pedepseşte cu amendă de până la 3 mii de unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 6 ani.