Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Doi polițiști ai BPRO Chișinău,…

Doi polițiști ai BPRO Chișinău, denunțați la CNA: ar fi pretins 3000 de lei de la un tânăr din Bălți pentru a nu-l documenta pentru „păstrare de droguri”

Sursa foto: CNA

Doi polițiști ai Batalionului de patrulare și reacționare operativă (BPRO Chișinău) au fost denunțați la Centrul Național Anticorupție (CNA). Aceștia ar fi pretins 3000 de lei de la un tânăr din Bălți pentru a nu-l documenta pentru „păstrare de droguri”, anunță luni, 19 decembrie, reprezentanții CNA.

„Un tânăr din Bălți a denunțat la linia națională anticorupție a CNA despre faptul că ar fi fost constrâns de doi polițiști să le dea 3000 de lei pentru a nu fi documentat pentru pretinsa păstrare de substanțe narcotice. Potrivit denunțătorului, cei doi angajați i-ar fi cerut să le dea banii prin sistemul de transfer „cash by code”. În baza denunțului, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au pornit o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar banii, în sumă de 3000 de lei, au fost transmiși sub control”, anunță CNA.

Astfel, conform CNA, unul dintre suspecți s-a dovedit a fi subofițer al Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă (BPRO) din cadrul Direcției Poliție din Chișinău, care a fost reținut, sâmbătă, 17 decembrie, în urma primirii mijloacelor pretinse. Acesta a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore, iar luni a fost pus sub învinuire și a făcut declarații relevante pentru cauză, recunoscându-și vinovăția.

Cel de-al doilea angajat al BPRO a fost chemat astăzi la CNA pentru a-i fi adusă la cunoștință ordonanța de bănuit. Acesta de asemenea a făcut declarații în cadrul dosarului și și-a recunoscut vinovăția.

Conform CNA, ambii polițiști urmează a fi cercetați în stare de libertate.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.