Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Șoferul mașinii Audi, care…

DOC Șoferul mașinii Audi, care a provocat accidentul de pe bd. Ștefan cel Mare, condamnat anterior la închisoare – obligat de Curtea de Apel să achite un prejudiciu mai mare

Tânărul de 27 de ani care la 17 mai 2020 a provocat un grav accident pe bulevardul Ștefan cel Mare, soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor patru persoane și care în august 2020 a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip deschis, va trebui să achite un prejudiciu dublu, mai exact 300 000 de lei, uneia dintre părțile vătămate din dosar.

O decizie în acest sens a fost pronunțată de către Curtea de Apel Chișinău la 22 aprilie curent.

Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău format din judecătorii Iurie Iordan, Elena Cojocari și Alexandru Gafton a admis recursul depus în instanță de către Ghenadie Bujniță, fratele pasagerului din mașina de taxi care a decedat în urma accidentului violent produs pe bulevardul Ștefan cel Mare. Fratele pasagerului decedat căruia, prin deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 11 august 2020, urma să-i fie achitat un prejudiciu moral în mărime de 150 000 lei, a solicitat să-i fie achitat un prejudiciu mai mare, cerând dublarea cuantumului prejudiciului moral stabilit de către prima instanță.

În motivarea apelului a invocat că, partea civilă, *****, nu este de acord cu soluția instanței de fond, în partea stabilirii cuantumului prejudiciului moral în mărime de 150 000 lei, deoarece îl consideră ca fiind prea redus, în raport cu gravitatea faptei inculpatului și cu urmările prejudiciabile, pe care acesta le-a suferit și încă le resimte. Astfel, în acțiunea civilă examinată în prima instanță, partea civilă ***** a solicitat încasarea din contul inculpatului Tcaciuc Ion a prejudiciului moral cauzat în urma infracțiunii, în mărime de 500 000 lei și a indicat că în mod incontestabil, părții civile Bujniță Ghenadie i-a fost cauzat un prejudiciu moral, în urma infracțiunii comise de către inculpat, deoarece acesta a suferit și retrăiește și la moment, suferințe fizice și psihice enorme, legate de decesul neașteptat al fratelui mai mare Bujniță Artur, care i-a fost ca un tată și l-a ajutat în viața cotidiană de nenumărate ori, fără să-l reproșeze. Aici, urmează a se lua în considerație faptul că partea vătămată ***** era foarte atașat de fratele său mai mare și deoarece, Bujniță Artur, nu a fost căsătorit, nu avea copii, tatăl acestora a decedat mai mulți ani în urmă, iar mama locuiește în sat. Negureni, raionul Telenești, iar Bujniță Artur și ***** locuiau în mun. Chișinău, aceștia se aflau într-o relație foarte strânsă. Chiar și în data producerii accidentului rutier, aceștia preconizau să se întâlnească și să petreacă ziua de duminică împreună, acasă la decedatul Bujniță Artur. Însă știrea despre decesul fratelui mai mare, a denaturat posibilitatea acestora de a se mai întâlni vreo dată și a mai petrece timpul împreună”, se menționează în Decizia Curții de Apel.

În context, Curtea de Apel a admis recursul părții vătamate, astfel că șoferul care se află în detenție va trebui să-i achite acestuia un prejudiciu moral în mărime de 300 000 de lei.

Decizia integrală a Curții de Apel:

Decizia este executorie din momentul pronunțării, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 30 zile.

La 11 august 2020, șoferul de 27 de ani care la 17 mai 2020 a provocat un grav accident pe bulevardul Ștefan cel Mare, soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor patru persoane a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip deschis. Decizia a fost luată de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Duminică, 17 mai 2020, două persoane, șoferul și pasagerul care se aflau într-o mașina de taxi – Toyota, s-au stins după ce mașina lor a fost izbită violent de un Audi, la volanul căreia se afla tânărul de 27 de ani. În urma impactului violent, alte patru persoane au fost transportate la spital.

Șoferul de taxi avea 40 de ani, iar pasagerul, care activa în cadrul Penitenciarului nr. 9 Pruncul, avea 46 de ani.

În mașină Audi, în momentul impactului se afla și o pasageră de 23 de ani, care a primit îngrijiri medicale, iar ulterior a refuzat internarea. Imediat după accident, șoferul mașinii Audi a fost reținut, iar ulterior arestat.

Momentul impactului:

Detalii despre accident: Video/ Cum s-a produs accidentul de pe bd. Ștefan cel Mare în care au fost implicate 4 mașini, două persoane și-au pierdut viața, iar altele patru au ajuns la spital. Momentul impactului