Ședința de judecată în procesul în care este vizat deputatul Partidului ȘOR Denis Ulanov a fost amânată
Ședința de judecată în procesul în care este vizat deputatul Partidului Politic „ȘOR” Denis Ulanov care a fost programată pentru luni, 13 septembrie, la Judecătoria Chișinău, sediu Buiucani, a fost amânată. Motivul amânării este faptul că magistrata Angela Catană, care face parte din completul de judecători care examinează cauza, se află în concediu medical. Următoarea ședință pe acest caz a fost programată pentru 20 septembrie cu începere de la ora 10:45.
„Şedinţa amânată, Se aduce la cunoștința participanților că membrul completului judecătorul Angela Catană se află în concediu medical astfel se amână desfășurarea ședinței preliminare, se fixează prelungirea desfășurării acesteia pentru data de 20.09.2021 ora 10:45”, se menționează în documentul postat pe portalul instanței.
Potrivit datelor publicate pe portalul instanței, judecătorul-raportor pe caz este Ion Morozan.
Luni, 9 august, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, s-a desfășurat prima ședință de judecată în procesul în care este vizat deputatul Partidului Politic „ȘOR” Denis Ulanov.
Ședința s-a încheiat în câteva minute de la începere, întrucât Completul de judecată căruia i-a fost repartizată cauza spre examinare a înaintat declarație de abținere de la examinarea acestei cauze penale.
Judecătorul responsabil de caz era Eugeniu Beșelea.
Citiți și: DOC/ Prima ședință în procesul în care este vizat deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov s-a încheiat: Completul de judecată a înaintat declarație de abținere de la examinarea cauzei
La 30 iulie curent, reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au anunțat că Procuratura Anticorupție (PA) a finalizat și expediat în judecată cauza penală în care deputatul Partidului Politic „ȘOR” Denis Ulanov este acuzat de „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Rechizitoriul cuprinde 630 de file, iar întreg probatoriul însumează 81 de volume, spun reprezentanții Procuraturii Generale (PG).
Cauză penală face parte din dosarul denumit generic „Frauda bancară”, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, potrivit unui comunicat emis de PG, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 9,7 milioane de lei.
Acum patru luni, la cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul i-a ridicat deputatului imunitatea parlamentară. Inculpatul pledează nevinovat și este cercetat în libertate.
Deputatul partidului politic „Șor” Denis Ulanov a rămas fără imunitate parlamentară. Parlamentarii au votat la 22 martie curent pentru aprobarea cererii procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității pentru anchetarea și arestarea lui Ulanov, acesta fiind bănuit de „escrocherie” și „spălării de bani”.
Ulterior, Ulanov a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior fiind eliberat.
- Cine este, ce avere declară și ce dosare de rezonanță a gestionat judecătorul care a înaintat declarația de abținere de la examinarea cauzei penale în care este vizat deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov
- A fost admisă declarația de abținere a completului de judecată de la examinarea cauzei în care este cercetat deputatul partidului „ȘOR” Denis Ulanov. Ce spune parlamentarul
- DOC/ Cine sunt judecătorii care vor examina dosarele „furtului miliardului”. Unii examinează cauzele lui Platon, Filat și Morari