Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ CSJ admite recursul partidului…

DOC CSJ admite recursul partidului lui Tkaciuk, anulează decizia Curții de Apel care a declarat inadmisibilă sesizarea fostului comunist prin care a cerut ca partidul AUR să fie exclus din alegeri și restituie cauza spre examinare

Magistrații de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) au admis recursul Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic” împotriva încheierii din 8 iunie 2021 a Curții de Apel Chișinău, prin care s-a declarat inadmisibilă acțiunea depusă de către partidul condus de fostul comunist Mark Tkaciuk prin care a cerut anularea Hotărârii Comisiei Electorale Centrale (CEC) din 4 iunie privind înregistrarea Partidul Politic „Alianța pentru Unirea Românilor”.

Astfel, prin decizia CSJ din 11 iunie curent, instanța supremă a anulat decizia Curții de Apel care a declarat inadmisibilă sesizarea fostului comunist prin care a cerut ca partidul AUR să fie exclus din alegeri și astfel a restituit cauza spre spre rejudecare la Curtea de Apel Chișinău, în același complet de judecată.

Decizia CSJ nu se supune niciunei căi de atac.


Decizia în acest sens a fost pronunțată la 11 iunie curent de către Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție format din magistrații: Maria Ghervas, Nina Vascan și Victor Burduh.

„Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție DECIDE: se admite recursul depus de Alina Palii, reprezentant cu drept de vot consultativ al Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic”. Se anulează încheierea din 08 iunie 2021 a Curții de Apel Chișinău, în cauza de contencios administrativ, la cererea de chemare în judecată depusă de Partidul Politic „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic” împotriva Comisiei Electorale Centrale, persoană terță Partidul Politic „Alianța pentru Unirea Românilor” privind anularea Hotărârii Comisiei Electorale Centrale nr. 4957 din 04 iunie 2021 și se restituie cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Chișinău, în același complet de judecată”, se menționează în decizia CSJ.

La 7 iunie curent, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic” a depus la Curtea de Apel o cerere de chemare în judecată împotriva Comisiei Electorale Centrale, persoană terță Partidul Politic „Alianța pentru Unirea Românilor” privind anularea Hotărârii Comisiei Electorale Centrale nr. 4957 din 04 iunie 2021 privind înregistrarea Partidului Politic „Alianța pentru Unirea Românilor” în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Motivul invocat de membrii partidului condus de fostul comunist Mark Tkaciuk de chemarea în judecată este faptul reprezentanții AUR, pe liste căruia figurează liderul USB, Valeriu Munteanu și liderul PL, Dorin Chirtoacă, „au camuflat un bloc electoral într-un singur partid politic”.

Prin încheierea din 8 iunie 2021 a Curții de Apel Chișinău, a fost declarată inadmisibilă acțiunea în contencios administrativ înaintată de Partidul Politic „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic” împotriva Comisiei Electorale Centrale, persoană terță Partidul Politic „Alianța pentru Unirea Românilor” privind anularea Hotărârii CEC nr. 4957 din 4 iunie 2021, prin care AUR a fost înregistrat în cursa pentru anticipate.

CEC a înregistrat oficial PDCM, AUR și NOI în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie

DOC/ Lista completă a candidaților AUR la funcția de deputat pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie